Skip to content
Politică

Florin Cîțu tranșează disputa din Finanțe: Mișa nu vrea să măsluiască datele, doar ca să iasă Teodorovici bine

Agerpres.ro

Războiul dintre ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici și președintele ANAF, Ionuț Mișa, care are trebui, cel puțin teoretic, să fie doi cai care trag la aceeași căruță, arată că lucrurile nu stau tocmai roz în ceea ce privește guvernarea.

În timp ce ministrul de Finanțe acuză slaba colectare a impozitelor și taxelor realizată de ANAF, la nivelul anului trecut, Ionuța Mișa răspunde spunând că ar trebui să fie felicitat, pentru că nivelul colectării, cel mai mare din istorie, a contribuit decisiv la păstarea deficitului în limita de 3% din PIB.

Pentru a afla care sunt motivele disputelor dintre cei doi și ce alimentează acest război aproape perpetuu, PSNews a luat legătura cu senatorul liberal Florin Cîțu.

Nu știm încă dacă ar trebui felicitată conducerea ANAF, pentru că nu se cunoaște deocamdată execuția bugetară de la finalul anului.

Este însă clar faptul că Teodorovici vrea să îl demită și cauza tot de aici vine: este ceva în neregulă cu execuția bugetară.

Ori Mișa știe cum stă în realitate execuția bugetară și nu vrea să manipuleze cifrele, așa cum îi cer Teodorovici și Vâlcov, ori situația este slabă, chiar dezastruoasă, în ceea ce privește nivelul veniturilor și al cheltuielilor de la bugetul consolidat”, a declarat Florin Cîțu, în exclusivitate pentru PSNews.

Eu aș înclina mai degrabă spre prima variantă și, din informațiile mele, Mișa nu vrea să fie el cel care să schimbe datele cu mâna lui, ca să fie bine Teodorovici și Vâlcov.

Având în vedere contextul actual, este clar că Mișa nu vrea să măsluiască datele legate de execuția bugetară, pentru că l-ar face să arate bine pe Teodorovici și nu este treaba lui”, a adăugat el.

În ceea ce privește războiul dintre cei doi, care a durat pe toată perioada anului trecut, faptul că Teodorovici nu reușește să îl demită pe Mișa ține de jocurile interne din PSD, crede Cîțu.

Faptul că unul este ministru de Finanțe, iar celălalt președinte al ANAF, arată că amândoi au puterea și susținere în interiorul partidului, apreciază senatorul liberal.

Senatorul liberal Florin Cîțu susține că a fost informat de surse din Ministerului Finanțelor Publice (MFP) că datele execuției bugetare prezentate de Guvern nu sunt reale. În plus, Executivul încearcă ”măsluirea” aceste date pentru ca România să poată raporta un deficit sub 3% din PIB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *