Skip to content
Politică

Florin Cîţu va sesiza DNA în cazul incendiului de la ”Matei Balş”. Neregulile constatate de Corpul de control al premierului

Inquam Photos/Octav Ganea

Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri, la finele ședinței de Guvern, că a primit o informare după verificările făcute de Corpul de control în urma incendiului de la Institutul ”Matei Balș”. Acesta a enumerat o parte din neregulile constatate și a precizat că va fi sezizată Direcția Națională Anticorupție (DNA).

Florin Cîțu, despre neregulile constatate de Corpul de control după incendiul de la ”Balș”

„Am aici o notă de informare privind verificările efectuate. Sunt mai multe lucruri, unele pe care le știați deja: că a funcționat fără autorizație de securitate la incendiu, neconformități, de exemplu pereții căilor de evacuare nu erau rezistenți la foc, instalația de detectare semnalizare și alarmă la incendiu nu era cu acoperire totală, în interior nu sunt prevăzute dispozitive de alarmare optice și acustice. Sunt mai multe lucruri pe care colegii mei de la Corpul de control le-au semnalizat. 

O sesizare da, se face către DNA și e vorba de… am aici un punct: asigurarea serviciilor în domeniul intervențiilor în situații de urgență cu o firmă ce nu era avizată de UGSU și nu era organizată pentru a asigura cerințe obligatorii într-o unitate spitalicească cu 740 de paturi. E un punct important.

Mai era prezența în pavilioanele institutului a aparaturii electrice sau surse de aprindere care nu intră în categoria aparaturii medicale. Sunt mai multe lucruri”, a explicat premierul Florin Cîțu.

Șeful Guvernului a mai spus că până acum nu au venit rapoartele de la Ministerul Sănătății.

„Știu că e un interes mare pentru a vedea ce s-a întâmplat acolo și pentru a preveni pe viitor. Mă aștept la măsuri. Știu de la fostul ministru că există un plan de măsuri, aștept să văd câte din ele au fost implementate”, a mai afirmat Florin Cîțu.

Bilanțul tragediei de la ”Matei Balș” a ajuns la 24 de victime. Săptămâna trecută a fost anunțat decesul încă unui pacient care fusese internat inițial în pavilionul în care a izbucnit incendiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *