Skip to content
Politică

Florin Iordache a zis-o verde-n față: nu exclude suspendarea lui Iohannis dacă n-o revocă pe Kovesi

cotidianul.ro

Șeful Comisiei parlamentare speciale pentru legile justiției, deputatul PSD Florin Iordache, a zis-o verde-n față: nu exclude suspendarea lui Klaus Iohannis dacă președintele nu o revocă pe Laura Kovesi de la conducerea DNA.

Iordache a adăugat că Partidul Social Democrat nu îi dă un termen rezonabil lui Iohannis pentru a semna decretul de revocare, PSD-istul precizând că sintagma „termen rezonabil” înseamnă cât de repede reuşeste şeful statului să citească motivarea Curții Constituționale a României, relatează News.ro.

Întrebat dacă se poate ajunge a suspendarea din funcţie a preşedintelui, Florin Iordache a răspuns afirmativ.

„Bineînţeles. Haideţi să citim în integralitate Constituţia şi o să găsiţi acolo şi sancţiuni pe această chestiune. Deci până la acel referendum pe suspendare sunt şi alte sancţiuni”, a susținut deputatul PSD de Olt.

Totodată, chestionat dacă şi deciziile CCR sunt obligatorii înseamnă că şi sancţionarea nerespectării lor este la fel de obligatorie, Iordache a replicat: „Ne uităm în Constituţie şi găsim acolo. (…) Dacă citim în Constituţie, acolo spune foarte clar ce trebuie să facă fiecare autoritate a statului”.

De asemenea, Florin Iordache a precizat că PSD nu îi dă un termen rezonabil preşedintelui pentru a semna decretul de revocare.

„Nu un termen rezonabil. Chiar preşedintele a spus: «rezonabil». «Rezonabil» înseamnă în funcţie de cât de repede reuşeşte cineva să citească şi să înţeleagă”, a completat Iordache.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *