Skip to content
Politică

Florin Iordache îl ia în vizor pe Iohannis pentru refuzul numirilor de miniștri: Vrea să blocheze Guvernul!

evz.ro

Președintele României Klaus Iohannis a anunțat vineri, 4 ianuarie, că refuză numirea lui Mircea Drăghici și Olguța Vasilescu în Guvernul României.

CITIȚI MAI MULTE AICI: Klaus Iohannis respinge noile numiri la Dezvoltare și Transporturi. Live text

În acest context, redacția PSNews.ro a luat legătura vineri cu deputatul PSD, Florin Iordache. Concret, întrebat cum vede refuzul președintelui României de a-i numi pe cei 2 în Executiv, social-democratul a precizat că decizia lui Iohannis are ca fundament intenția de a bloca Guvernul.

„Vreau să văd și eu motivele și dacă motivele respectă decizia CCR. Din câte știu decizia CCR spune că se poate doar pe motive de legalitate, iar motivele de legalitate sunt clar prevăzute în lege. Așteptăm motivarea. Cred că refuzul este pentru a bloca Guvernul, a declarat parlamentarul PSD.

Totodată, chestionat inclusiv cu privire la refuzul revocării lui Augustin Lazăr din funcția de procuror general, Florin Iordache a menționat că potrivit Legii 303 Klaus Iohannis trebuie să îl schimbe din fruntea Parchetului General.

„Nimic nou. Îl susține clar pe Augustin Lazăr chiar dacă sunt motive care potrivit Legii 303 ar impune revocarea. De altfel, și ministrul Justiției a prezentat motivele pentru revocarea lui Augustin Lazăr”, a adăugat social-democratul.

Pe final, întrebat dacă se poate spune că președintele și-a început campania pentru cel de-al doilea mandat, Florin Iordache a atras atenția că demersurile de astăzi pot fi interpretate în acest fel.

„Da. Fără îndoială. Toate aceste măsuri de blocare a Guvernului și pentru a se opune chiar și când nu are dreptate sunt clar de a-și atrage simpatizanți pentru noua campanie. De fapt subiectul de astăzi este cel că a anunțat că s-a înscris într-o nouă cursă electorală”, a conchis Florin Iordache în exclusivitate pentru PSNews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *