Skip to content
Politică

Florin Iordache, șah la Predoiu și Bica. Ce vrea să schimbe în justiție

albaiuliainfo.ro

Deputatul PSD Florin Iordache (recent avizat pozitiv pentru funcția de ministru al Justiției) le dă șah Alinei Bica și lui Cătăin Predoiu Predoiu, principalii artizani ai noilor Coduri (Penal, respectiv de Procedură Penală).

Iordache a declarat, miercuri, când a fost audiat în comisiile reunite de specialitate din Parlament, că îi va propune premierului Sorin Grindeanu o revedere a principalelor acte normative, inclusiv a celor două coduri sus-menționate, informează Agerpres.

Problema cu cele două coduri (promulgate de către Traian Băsescu în 2009-2010 și intrate în vigoare la începutul anului 2014) este că, până în prezent, zeci de articole ale lor au fost declarate neconstituționale de către Curtea Constituțională a României (CCR).

„Pornind de la faptul că pentru a avea o Justiție bună avem, în primul rând, nevoie de legi bune, voi căuta să readuc în actualitate unul dintre principiile fundamentale ale dreptului – și anume principiul securității juridice, aruncat la colț în ultimul deceniu printr-o inflație legislativă galopantă, prin acte normative contradictorii, incomplete și mai ales lipsite de predictibilitate. În acest sens, voi propune prim-ministrului o revedere a principalelor acte normative, inclusiv a Codului penal și a Codului de procedură penală, prin implicarea mediului academic, a asociațiilor profesionale și a CSM”, a afirmat Florin Iordache.

1 comentariu la “Florin Iordache, șah la Predoiu și Bica. Ce vrea să schimbe în justiție

  1. Domnule ministru,
    trebuie schimbat tot CSM-ul, inclusiv Inspectorii CSM!
    Deasemenea trebuie schimbati procurorii ce fac parte din Parchetul General si pe cei de la DNA, inclusiv pe sefii acestor parchete, inlocuiti cu personal adus din provincie, nu din Bucuresti, Si la fel schimbate Structurile superioare ale Justitiei si sefii de tribunale si judecatorii unde judecatorii sint corupti, sint in cirdasie cu avocatii si procurorii din tribunale si judecatorii! Trebuie sa schimbata si structura ministerului care va va trada cind nu ginditi! Dupa cum vedeti, toate compartimentele sint intesate cu oameni ai sistemului securist, de tradatori si vinzatori, de rude ale unor sefi din alte ministere, alte institutii de putere, angajate pe post de spioni. Supravegherea devine o necesitate in stabilirea unor acte de incredere, de responsabilitate a fiecarui individ instalat in functii decisive, de coordonare! Sprijiniti-va pe oameni cunoscuti, loiali, cinstiti si competenti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *