Skip to content
Societate

Florin Jianu a fost reales în funcţia de preşedinte de onoare al Uniunii Europene a Tinerilor Întreprinzători

facebook

Florin Jianu, preşedinte al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) şi fost ministrul al Mediului de Afaceri, a fost reales în funcţia de preşedinte de onoare al Uniunii Europene a Tinerilor Întreprinzători (JEUNE), scrie news.ro.

”În data de 27 noiembrie 2020 a avut loc Adunarea Generală a Uniunii Europene a Tinerilor Întreprinzători – JEUNE, în cadrul căreia s-au derulat alegerile JEUNE pentru perioada 2020-2023. În cadrul alegerilor, Florin Jianu, preşedintele CNIPMMR a fost reales în funcţia de preşedinte de onoare pentru perioada 2020-2023, iar Daniel Urîtu, prim-vicepreşedintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) şi membru al Biroului Permanent al CNIPMMR, a fost ales pentru funcţia de vicepreşedinte al JEUNE”, arată CNIPMMR.

Noul preşedinte al organizaţiei va fi Alberto Carvalho Neto din Portugalia (AJEPC).

”Alegerea lui Florin Jianu şi a lui Daniel Urîtu în structura de conducere a JEUNE arată faptul că România înregistreaza progrese în dezvoltarea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor, fiind  astfel un exemplu de bună practică”, spun reprezentanţii consiliului.

Ocuparea celor două funcţii este importantă pentru România mai ales în contextul pandemiei COVID-19, în care mediul de afaceri, şi în special tinerii întreprinzători, se confruntă cu probleme majore în menţinerea afacerilor şi a locurilor de muncă, adaugă ei.

”Reconfirmarea în poziţia de preşedinte de onoare a celei mai importante organizaţii europene a tinerilor antreprenori mă onorează şi, în acelaşi timp, mă obligă să susţin în continuare ecosistemul european al start-up-urilor şi noilor iniţiative antreprenoriale. De aceea, propunerea pe care am făcut-o colegilor a fost de a susţine un program intitulat ‘1 Million Startups in Europe’, un program European care să susţină crearea şi finanţarea în cinci ani a unui milion de start-up-uri în întreaga Europă. Acest program este cu atât mai necesar în această perioadă pentru a ajuta Europa să iasă din criză, pentru a susţine iniţiativele tinerilor şi un nou suflu în economia Europeană. Vreau, de asemenea, să îl felicit pe prietenul meu, Andrea Gelfi, pentru încheierea unui mandat excelent la conducerea JEUNE şi să îi urez succes noii conduceri, noului preşedinte, Alberto Carvalho Neto, cu o menţiune specială pentru colegul nostru, Daniel Urîtu, care va deţine poziţia de vicepreşedinte pentru mandatul 2020-2023”, afirmă Florin Jianu, preşedinte al CNIPMMR.

JEUNE este cea mai importantă organizaţie din Europa ce reprezintă interesele a peste 1,6 milioane de tineri antreprenori din peste 20 de ţări europene. Activităţile JEUNE sunt axate pe promovarea antreprenoriatului, iniţiative de lobby pentru programe destinate tinerilor, evenimente de networking, formare pentru tinerii antreprenori, parteneriatele cu instituţiile europene care vizează crearea unui dialog permanent pentru dezvoltarea politicilor şi programelor dedicate tinerilor antreprenori, incubarea afacerilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *