Discuțiile pe măsurile fiscale. Dublul joc pe care îl face Florin Jianu

Sursă foto: cnipmmr.ro
Sursă foto: cnipmmr.ro

Florin Jianu are două pălării: este președintele Consiliului Național al Patronatului IMM (Întreprinderi Mici și Mijlocii), singura organizație care reprezintă interesele IMM-uri la nivel național. Concomitent, el este și președintele Consiliului de Administrație a Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).  Pe scurt, centrează și tot el dă cu capul: Consiliul de Administrație al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, pe care îl conduce, aprobă finanțări pentru IMM-uri care fac parte din Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, condus tot de către el.

Măsurile fiscale pe care le va lua Guvernul trebuie să aibă la bază un studiu de impact, iar mediul de afaceri trebuie consultat. Asta este concluzia președintelui Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii, Florin Jianu, într-un interviu pentru RFI. Momentan, PSD și PNL nu au ajuns la un acord în ceea ce privește măsurile pe care le vor lua, pentru a reduce deficitul bugetar actual.

„Dublul” președinte, „și-n căruță, și-n deleguță”: el reprezintă interesele mediului de afaceri, dar și statul. Acesta declara, marți, că „măsurile fiscale trebuie discutate în prealabil, să nu fie aplicate de pe o zi pe alta”.

„Statul trebuie să înceapă acea reformă pe care o clamează, prin reducerea de ministere, prin reducerea, ați văzut, e un număr record de secretari de stat, prin reducerea de agenții, nu numai de posturi libere, ci de posturi care efectiv prin numărul lor sugrumă economia și funcționarea statului, o reformă mai largă în ceea ce înseamnă numărul de primării, de județe, în ceea ce înseamnă acele sporuri aberante (…). O întrebare retorică este ce s-a întâmplat cu pensiile speciale, s-a mai făcut acea reformă? Se uită subiectele, dar ele rămân ca niște pietre de moară asupra funcționării statului”.

Jianu mai precizează că „mediul de afaceri în mod constant a cerut stabilitate și predictibilitate, a cerut ca orice măsură de natură fiscală, măsuri care au impact asupra mediului de afaceri să fie însoțite de analize de impact, să fie discutate în prealabil și să nu fie aplicate de pe o zi pe alta.

Cine este Florin Jianu

În perioada martie 2014-decembrie 2014, Jianu a fost ministru delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri și turism. În cadrul mandatului, unul dintre cele mai importante rezultate atinse a vizat adoptarea Strategiei Horizon 2020 pentru IMM-uri, conform CV-ului.

De-a lungul anilor, Jianu a pendulat între PSD și PNL.

Jianu are un masterat în Management proiecte europene și un master în Managementul resurselor umane.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: