Skip to content
Puterea Știrilor Video

Florin Roman: Am reușit să trecem, cu un guvern liberal, peste cea mai urâtă perioadă de după război

Inquam Photos/Octav Ganea

Partidul Național Liberal aniversează astăzi împlinirea a 146 de ani de la înființare. Invitat în studioul Puterea Știrilor, deputatul PNL Florin Roman a declarat că „de istoria PNL legăm cele mai importante momente din istoria României”, precum și trecerea prin pandemie, pe care liberalul o definește drept „cea mai urâtă perioadă de după război”.

„Este o zi de sărbătoare pentru noi, liberalii. Aniversăm 146 de ani de existență, practic suntem cel mai vechi partid din România, din rândul partidelor istorice, nu din rândul celor emanate după decembrie 1989 când, din păcate, foarte multe formațiuni au apărut pe structura fostului partid comunist sub diferite nume și sub diferite etape.

De istoria PNL legăm cele mai importante momente din istoria României, plecând de la Războiul de Independență, de la 1 decembrie, momentul „României dodoloațe”. Dacă e să ne referim la ceea ce a însemnat prima reformă agrară din România moderă, despre ceea ce înseamnă reforma electorală instituită de Guvernul PNL, de ceea cea mai bună creștere economică dinainte de război, tot sub un guvern liberal. O întreagă istorie cu bune, cu rele, dar din păcate a urmat prigoana de după 1946, când majoritatea liderilor PNL au luat drumul închisorilor comuniste. Din păcate, foarte mulți au pierit în aceste închisori, inclusiv membrii marcanți ai familiei Brătianu”, spune Roman.

De asemenea, liberalul a amintit că trecerea prin pandemia cauzată de virusul Sars-Cov-2 este una dintre cele mai notabile performanțe pentru PNL.

„După 1989, am revenit pe scena politică cu mai multe aripi și aripioare, un partid mai degrabă fărămițat care a reușit să se adune în marele fluviu al PNL și care a demonstrat că, atunci când românii au nevoie de PNL, noi suntem acolo. Și eu spun că am reușit să trecem, cu un guvern liberal, peste cea mai urâtă perioadă de după război, această pandemie care ne-a dat peste cap, iar acum vedem speranță și luminița de la capătul tunelului. Privim cu încredere că vom reuși să ajutăm România în perioada următoare și să ajungem într-o dezvoltare economică a României.

PNL este un partid viu, cu lideri care se remarcă, care se exprimă, cu lideri care au ajutat acest partid să depășească momentul 2016, când am ieșit din alegeri cu un scor mic pentru partid, și care a dus PNL-ul la guvernare după perioada guvernului Dăncilă”, spune Florin Roman.

PNL marchează la Vila Florica din Ştefăneşti, locul în care a trăit cea mai importantă familie de oameni politici din România, 146 de ani de existenţă şi 200 de ani de la naşterea marelui om de stat liberal Ion C. Brătianu.

Vila Florica, locul unde s-a născut şi a trăit cea mai importantă familie de oameni politici din România – Brătianu – a adunat, luni, laolaltă, lideri ai PNL, miniştri şi alţi reprezentanţi ai Guvernului, ai Parlamentului şi administraţiei publice centrale şi locale, veniţi la Ştefăneşti pentru a marca, în leagănul liberalismului, 146 de ani de la înfiinţarea partidului şi pentru a omagia două secole de la naşterea marelui om politic Ion C. Brătianu, dar şi un an de la înfiinţarea Muzeului Naţional Brătianu. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *