Skip to content
Politică

Florin Roman glumeşte după controversele privind lucrarea din CV-ul său: “N-am ajuns ministru la beletristică”

Inquam Photos/Octav Ganea

Florin Roman (PNL), ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a făcut duminică noi precizări în legătură cu „Teoria sistemelor informaţionale”, lucrarea ce apare în CV-ul său. Liberalul a spus că are „conștiința împăcată” și a pus controversele apărute în cazul său pe seama faptului că a devenit ministru.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Selectiv”, moderată de Dan Bucura pe B1 TV.

Am precizat clar că, potrivit CV-ului, discutăm de lucrări publicate, nu de cărți publicate. Am făcut precizarea, că s-a făcut o confuzie între o carte apărută în 2009 și o revistă din 2006. Ăsta e adevărul! Eu sunt cu conștiința împăcată că am făcut un lucru bun. Mi-am asumat acea neglijență că nu am arhivat sau nu am păstrat acea revistă timp de 15 ani, neconsiderând că e foarte concludentă. Ea a fost confirmată și de profesorul cu care am lucrat, dar știți cum e în lumea asta… Când ajungi ministru, sunt și lucruri bune și lucruri mai puțin bune. Sunt și lucruri care pot contestate sau nu, sunt oameni care oricâte lămuriri aduci te cred și alții nu cred în ce spui. Când activam ca jurnalist aveam o colecție personală în care arhivam. Sunt lucruri de-a lungul anilor pe care le păstrez, pe altele le consider mai puțin importante și nu le păstrez. Nu m-am gândit la vremea respectivă că o asemenea neglijență ar putea să însemne o situație… Dl profesor Paraschiv a confirmat-o”, a spus Florin Roman pentru B1 TV.

Ministrul a mai spus că nu a găsit lucrarea în vreo arhivă și „nici n-o să mai continui aceste verificări că, la urma urmei, eu mi-am asumat această neglijență de a o nu păstra”.

Roman a afirmat apoi că vrea să vorbească mai mult despre treaba sa de la minister decât despre „ceva de acum 15 ani”.

Dacă-mi permiteți și o glumă: n-am ajuns ministru la beletristică și nu e cel mai important lucru. Cel mai important lucru e că eu am făcut un lucru bun. Dacă sunt criticat pentru această neglijență, au tot dreptul cei care au criticat. Sunt persoană publică, dacă apar semne de întrebare, am ieșit și am dat explicații. Cei care vor să le înțeleagă le înțeleg, cei care nu vor, nu”, a mai spus Florin Roman.

Explicațiile vin după ce jurnaliștii de la Libertatea au scris că Florin Roman și-a trecut în CV lucrarea „Teoria sistemelor informaţionale”. Volumul nu poate fi găsit nici la editură, nici la Biblioteca Naţională. Ministrul a spus că nu l-a găsit nici acasă. Ulterior, el a precizat că „se creează o confuzie între publicarea unei cărţi şi o lucrare de cercetare ştiinţifică”: „lucrarea menţionată în CV-ul meu este rezultatul unor întâlniri şi discuţii zilnice, din perioada 2004-2006, cu profesorul conferenţiar universitar dr Titi Paraschiv, care, de altfel, a confirmat public acest lucru”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *