Skip to content
Politică

Florin Roman, liderul deputaţilor PNL: Impozităm cu 95% pensiile nesimţite şi ducem banii în lupta anti-COVID

proalba.ro

Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, a anunţat că PNL a depus un amendament la OUG 29/2020, prin care vrea impozitarea progresivă a pensiilor speciale de la 10% la 95%.

În calitate de lider de grup al PNL de la Camera Deputaților, alături de liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu, am depus azi un amendament la OUG 29/2020, prin care solicităm impozitarea progresivă a pensiilor speciale de la 10% și până la 95%. Este vremea solidarităţii şi a constrângerilor pentru toată lumea, inclusiv a celor care, beneficiind de pensii speciale, pot contribui la efortul financiar de care avem acum, atât de multă nevoie. Economiile rezultate din impozitarea pensiilor speciale vor merge pentru achiziţionarea de aparatură medicală, echipamente şi materiale sanitare, dar şi pentru stimularea financiară a personalului aflat în prima linie a războiului cu epidemia de coronavirus, fie că vorbim de medici, asistenţi, poliţişti, armata, jandarmi, pompieri, ambulanţieri, biologi şi bio-chimişti, personal de triaj, de la IGSU sau funcţionari ai serviciilor sociale din primării, care asigură alimentele şi medicamentele necesare la domiciliu pentru vârstnici”, a anunţat Florin Roman.

Liderul deputaţilor liberali explică ce presupune mai exact amendamentul său.

Propunerea vizează impozitarea cu 10% a pensiilor speciale între 2001-4000 lei, cu 60% a pensiilor speciale cuprinse între 4001-7000 lei şi cu 95% a pensiilor speciale care depăşesc cuantumul de 7000 lei. Am optat pentru varianta impozitării progresive, motivată de starea de urgenţă, pentru a nu intra în conflict constituţional cu decizii ale CCR, care interzic eliminarea totală a acestui tip de privilegii. În plus, amendarea legii de modificare a OUG poate trece maxim intr-o săptămâna de Parlament, dacă exista voinţa politica”, a continuat Florin Roman, potrivit Adevarul.

Pentru că sunt convins că se va bucura de susţinerea tuturor forţelor politice responsabile! În categoria pensiilor speciale supuse impozitării progresive am introdus: parlamentarii şi funcţionarii parlamentari; magistraţii şi personalul auxiliar, inclusiv judecătorii CCR, funcţionarii Curtii de conturi; Avocatul poporului; personalul navigant; personalul diplomatic. Nu intra in categoria impozitării progresive poliţiştii şi militarii, beneficiari ai unor pensii militare”, a conchis liderul liberal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *