Florin Roman (PNL): Cota unică nu va fi modificată niciodată, cât timp liberalii vor face parte dintr-un guvern

Sursă foto: INQUAM Photos/Octav Ganea
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Deputatul Florin Roman, liderul grupului PNL din Camera Deputaților a explicat pentru Antena 3 care este poziția PNL în ceea ce privește “o posibilă cotă progresivă în România”.

“Deci, noi am închis acest subiect în momentul în care am introdus în legea bugetului de stat pe 2024, acel amendament pe care l-am depus în calitate de liberal și prin care practic am blocat trei lucruri importante”.

Nicio taxă nouă în 2024

„Primul se referă la nicio taxă nouă în 2024, pentru că deja intrau în vigoare cele de la 1 ianuarie, stabilite de Guvernul Ciolacu la finele anului trecut”.

Nu va fi afectată nicio bază de impozitare

“Doi ne-am asigurat că nu va fi afectată nicio bază de impozitare. Deci nu se poate vorbi de o modificare a cotei unice și cota unică nu va fi modificată niciodată, atâta timp cât liberalii vor face parte dintr-un guvern”.

Protecția pilonului doi de pensii

“Iar a 3-a chestiune pe care am reglementat-o la momentul respectiv a fost protecția pilonului doi de pensii. Pentru că și atunci, dacă vă amintiți, s-a încercat, practic, o naționalizare a pilonului doi de pensii de către Guvernul Ciolacu, la angajarea răspunderii Guvernului(…)”.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL