Florin Roman (PNL): Fără creșteri de taxe în 2024 și 2025. Liberalii se opun majorărilor fiscale

Foto Facebook Florin Roman

Deputatul liberal Florin Roman a reiterat, într-o postare recentă pe Facebook, angajamentul Partidului Național Liberal de a se opune oricărei creșteri de taxe în 2024 și 2025. Acesta a subliniat că liberalii au blocat creșterile de taxe pentru anul viitor printr-un amendament la legea bugetului de stat.

„PNL a spus foarte clar: nu vrem creșteri de taxe nici în 2024, nici în 2025. Am blocat creșterea taxelor în 2024, ca deputat liberal, prin amendarea legii bugetului de stat. Depunem același amendament în legea bugetului pentru 2025. Noi, liberalii, nu PSD!
Mediul de afaceri trebuie să aibă un cadru predictibil pentru a-și gândi și dezvolta afacerile. În felul acesta susținem, la modul real, firmele din România.
Noi, liberalii, credem că deficitul bugetar poate și trebuie echilibrat prin măsuri alternative. Pe de o parte, prin reducerea cheltuielilor nenecesare. Pe de altă parte, prin stimularea colectării la bugetul de stat.
Una dintre aceste soluții de creștere a veniturilor sunt măsurile de stimulare fiscală propuse de Ministerul de Finanțe. Prin intermediul lor îi stimulăm pe bunii platnici, prin bonificații, și îi determinăm pe cei cu arierate să-și achite datoriile către stat.
Este o soluție temprorară prin care vrem să aducem la buget datorii acumulate către stat, care se ridică în acest moment la 72 de miliarde de lei.
Prin disciplină bugetară mai mare și prin creșterea colectării, putem să echilibrăm deficitul și să nu afectăm investițiile pe care le-am asumat pentru dezvoltarea României. Este o viziune de dreapta, liberală, prin care protejăm economia și asigurăm finanțarea necesară a statului”, a scris Florin Roman pe pagina sa de Facebook. 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: