Skip to content
Politică

Florin Roman (PNL), la „Dosar de Politician”, despre Ludovic Orban și cursa pentru șefia PNL

Inquam Photos/Octav Ganea

Deputatul liberal Florin Roman, care și-a exprimat susținerea pentru candidatura lui Florin Cîțu la șefia PNL, susține că îl cunoaște foarte bine pe Ludovic Orban, actualul președinte al formațiunii, și că știe „toate armele pe care le folosește într-o asemenea competiție”.

Întrebat de Silviu Mănăstire la „Dosar de politician”, luni, pe B1 TV, dacă în cursa pentru șefia PNL se poate vorbi mai degrabă de democrație sau de trădare, Florin Roman a afirmat: „Eu știu că atunci când sunt în competiție doi candidați care au curajul de a depune moțiuni împreună cu echipele care îi susțin înseamnă o competiție și, practic, ar trebui să însemne și democrație.

Eu am fost unul dintre liderii Partidului Național Liberal care, cunoscându-l foarte bine pe Ludovic Orban, am spus că acest festival al democrației, cum l-a numit el, se va transforma din păcate într-o luptă, pentru că eu am condus în urmă cu patru ani de zile echipa la Congres, pe partea de organizare, a lui Ludovic Orban și îl cunosc foarte, foarte bine, cunosc toate armele pe care le folosește într-o asemenea competiție”.

Întrebat dacă se teme că Ludovic Orban va folosi aceste „arme” împotriva sa, Florin Roman a adăugat: „Nu, de ce să îmi fie frică? Ceea ce n-au înțeles Ludovic Orban și apropiații lui astăzi, când au început aceste atacuri, cel puțin în ceea ce mă privește la fel a procedat Dragnea în anii 2016, 2017, 2018, când practic am fost atacat, terfelit în toate felurile. Fiecare atac mă întărea, îmi dădea energia necesară să duc această luptă mai departe”.

Vreau să fac câteva precizări. Îl văd de foarte multe ori pe Ludovic Orban vorbind de trădări și a și dat niște nume acolo, printre trădători am înțeles că s-a referit la Rareș Bogdan. Acum, dacă e să fim cinstiți cu adevărul, că adevărul întotdeauna e cel mai simplu, venirea lui Rareș Bogdan în Partidul Național Liberal a însemnat salvarea lui Ludovic Orban în acel moment de la conducerea Partidului Național Liberal.

Ne pregăteam să intrăm în alegerile europarlamentare, noi nu reușeam practic să trecem un prag psihologic de 20%, iar venirea lui Rareș a fost acel lucru care a dat speranță, încredere și putere de luptă membrilor PNL. Alături de imaginea lui Rareș Bogdan, acest lucru a însemnat un succes al Partidului Național Liberal și vreau să vă spun că eu îmi amintesc foarte bine acel moment.

Ludovic Orban nu a dorit să își asume preluarea conducerii campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, i-a aruncat în cușcă pe Robert Sighiartău și pe Florin Roman, probabil sperând că sunt încă doi tineri care își vor rupe gâtul în această competiție foarte puternică”, a mai spus Florin Roman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *