Skip to content
Politică

Florin Roman, postare controversată pe Facebook: Țigani, că eu nu le zic rromi!

Florin Roman/ Facebook

Deputatul Partidului Național Liberal (PNL), Florin Roman, a postat pe rețeaua socială Facebook un mesaj controversat în care se lega de rromii care beneficiau de politica de prioritate a unei companii aeriene.

Concret, Roman era nemulțumit de faptul că respectivii oameni, pe care i-a denumit „țigani”, au intrat în fața lui pe Aeroportul din Paris, în baza politicii de prioritate a companiei aeriene. De asemenea, deputatul a spus în acest context că este bună legea votată recent în Parlament care prevede că ajutoarele sociale nu vor mai fi acordate persoanelor care refuză un loc de muncă, informează HotNews.ro.

”Mă întorc de la Paris. Zbor cu Wizz Air, unde se ține cont de prioritate. Printre pasageri și mulți țigani, că eu nu le zic rromi. E o prostie că se asimilează cuvântul rrom cu România. Își știu bine rolul: toți cu copilași după ei, la ‘prioritar’. Vorba unei doamne: 5 copii și 15 adulți, cu ‘prioritate’! Nu e bun aranjamentul refuzi un loc de muncă, nu mai primești ajutor social?”, scria deputatul PNL în postarea de pe Facebook pe care a șters-o ulterior.

În urma criticilor primite, inclusiv de la fostul ministru în Guvernul Cioloș și actualul consilier liberal al lui Ludovic Orban, Violeta Alexandru, postarea respectivă a fost ștearsă de pe rețeaua socială.

”Florin Roman, NU! Postarea ta de asta seara despre experienta de la zborul tau spre casa loveste in valorile organizatiei din care facem parte. Si e mai grav decat orice suparare a unui om despre care stiu ca munceste cu seriozitate.”, a comentat Violeta Alexandru la postarea sus-amintită.

Florin Roman a fost vicepreședinte al Partidului Național Liberal până pe 11 iunie, atunci când a anunțat că își dă demisia în urma tensiunilor din partid pe tema Codului Administrativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *