Skip to content
Politică

Florin Roman: PSDragnea a respins prin vot amendamentul și proiectul de lege pentru creșterea bursei profesionale a elevilor

Facebook/ Florin Roman

Deputatul Florin Roman, vicepreședinte PNL, atrage atenția că PSD a respins prin vot amendamentul și proiectul de lege pe care le-a depus, ca deputat PNL, pentru creșterea bursei profesionale a elevilor din învățământul profesional și tehnic, de la 200 la 300 de lei, ceea ce înseamnă un impact bugetar de 1 milion de euro.

Potrivit liberalului, „motivul invocat de guvern este “temerea” depășirii deficitului bugetar”.

Rând pe rând, PSDragnea a respins prin vot amendamentul și proiectul de lege, pe care le-am depus ca deputat PNL, pentru creșterea bursei profesionale a elevilor din învățământul profesional și tehnic de la 200 la 300 de lei, ceea ce înseamnă un impact bugetar de 1 milion de euro. O suma infimă în comparație cu cele 46 de milioane de euro pe care PSDragnea și i-a alocat cu nonșalantă din banii românilor, reprezentând “bani pentru partid”! Motivul invocat de guvern este “temerea” depășirii deficitului bugetar, adică de râs, dacă nu ar fi de plâns. Practic, când vine vorba de copii, PSDragnea nu găsește niciodată bani, dar când e vorba de partid, 46 de milioane de euro sunt scoși foarte ușor. O altă lovitură dată învățământului profesional și tehnic este reducerea săptămânilor de practică, de la 41 la 37, ceea ce înseamnă neechivalarea diplomelor de studiu în străinătate a absolvenților școlilor profesionale. Cu toate ca ne confruntăm cu o gravă criză a forței de munca, în special calificată, PSDragnea pune pe butuci pentru a doua oară învățământul profesional și tehnic, motiv pentru care investitorii sunt obligați să aducă forța de munca din Vietnam sau alte țări asiatice.

PNL are ca prioritate susținerea învățământului profesional și tehnic, precum și înființarea de noi școli de tip dual. În paralel, PNL susține creșterea bursei profesionale de la 200 la 300 de lei”, a precizat deputatul liberal într-un comunicat de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *