Skip to content
Politică

Florin Roman se disociază ”total și fără echicov” de votul liberalilor care i-au validat mandatul de parlamentar lui Francisc Tobă: Nu pot accepta un TROC MURDAR!

Inquam Photos/Octav Ganea

Deputatul PNL Florin Roman susține, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că „se disociază total și fără echivoc de votul colegilor liberali din conducerea Parlamentului care au votat pentru validarea mandatului lui Francisc Tobă”. Ales pe listele AUR, la Brașov, Francisc Tobă este asociat cu represiunea care a avut loc în timpul Revoluției din decembrie 1989 la Sibiu.

„Mă DISOCIEZ TOTAL și fără echivoc de votul colegilor liberali din conducerea Parlamentului, care au votat pentru validarea mandatului lui Francisc Tobă!

Nu pot accepta un TROC MURDAR, un vot în plus, pentru validarea celui care a condus trupele de represiune, în timpul Revoluției din 1989, la Sibiu.

Pentru mine este de neacceptat!

Politica aceasta, fără principii morale, nu are nicio legătură cu ceea ce aștept de la actuala coaliție.

Rușinos!

Am rugămintea către cei care au votat aceste mizerii să vină cu explicații.

Este imperios necesar❗️”, a scris Florin Roman.

Francisc Tobă a depus, miercuri, jurământul în Camera Deputaților, după ce mandatul său a fost validat. Comisia de validare a întocmit un raport, iar în plen au fost exprimate 155 de voturi ”pentru”, 8 voturi ”împotrivă” și o abţinere, iar trei deputați nu au votat.

Francisc Tobă a candidat la alegerile parlamentare din 6 decembrie pe listele AUR, în urma protocolului electoral care a fost încheiat între Partidul Neamul Românesc, formațiune al cărui membru este, și AUR.

Ulterior, grupul parlamentar AUR a cerut invalidarea mandatului său și a propus-o în locul lui pe Raluca Maria Borta. O solicitare în acest sens a fost adresată Comisiei de validare.

Totodată, Francisc Tobă a fost exclus din AUR.

În 1999, Francisc Tobă a fost trimis în judecată pentru reprimarea manifestanților sibieni și pentru uciderea sau rănirea unor ofițeri ai Ministerului de Interne și ai Securității. Tobă urma să fie judecat pentru tentativă la omor deosebit de grav și complicitate la tratamente neomenoase. Dosarul, însă, a fost clasat de procurori în 2010.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *