Skip to content
Politică

Florin Roman, vicepreședinte PNL: PSDragnea obligă primarii să plătească din bugetele ciuntite diferența pe PNDL

Camera Deputatilor

Vicepreședintele PNL, Florin Roman, susține că ”mult trâmbițatul program național de dezvoltare locală, cu care PSDragnea ademește primarii este în blocaj”.

”Motivul îl reprezintă lipsa soluțiilor din partea Ministerului Dezvoltării la diferențele de costuri, între 25 și 40 %, între valoarea contractată și creșterea prețului la carburanți și bitum. Practic, prețul bitumului, care reprezintă 60% din prețul asfaltului, a explodat: 1200 lei la semnarea contractului și acum a ajuns la 2600 lei/tona. În aceste condiții, cei care au câștigat licitațiile trimit somații pe bandă rulantă către primării, solicitând garanții de acoperire a pierderilor cuprinse între 25-40%, sau rezilierea contractelor obținute. Compensarea pierderilor pentru facilitățile acordate constructorilor la plata cu ora este insuficientă pentru deblocarea contractelor pe PNDL. Urmare a acestui blocaj, primăriile cu bugetele oricum ciuntite de PSDragnea vor fi puse in situația de a renunța la contractele semnate triumfalist de MDRAP”, afirmă Florian Roman.

Lierul liberal îi avertizează, de asemenea, pe primari să fie precuți și să nu creadă toate ”poveștile” Puterii.

”Îi atenționez pe primari sa nu creadă în poveștile cu acoperirea acestor diferențe din Fondul de rezervă al Guvernului sau din Fondul de investiții locale, pentru care nu există nici măcar normele de aplicare. În caz contrar, primarii riscă să rămână cu lucrări nefinalizate sau cu acțiuni în instanță din partea constructorilor. Practic, aceste influențe au generat cel mai mare blocaj pe PNDL din ultimii ani. Soluția era posibilitatea reactualizării contractelor, cu noile prețuri, dar PSDragnea a refuzat să vină cu deblocarea situației, aruncând practic în aer investițiile de la nivel local!”, conchide Florian Roman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *