Skip to content
Politică

Florin Roman: Vom genera o majoritate în jurul PNL și izolăm PSD

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Florin Roman, liderul deputaților PNL, a subliniat că liberalii au fost singurii care și-au asumat guvernarea, „cu un PSD toxic și nociv în Parlament”. El susține că „la ora actuală, structura viitorului Parlament, după distribuirea mandatelor și urmare a redistribuirii, arată în felul următor: Partidul Național Liberal – 93 de deputați, USR-PLUS – 55 de deputați, UDMR – 21 de deputați și minorități naționale – 17”.

„Matematica e una foarte simplă. La ora actuală, structura viitorului Parlament, după distribuirea mandatelor și urmare a redistribuirii, arată în felul următor: Partidul Național Liberal – 93 de deputați, USR-PLUS – 55 de deputați, UDMR – 21 de deputați și minorități naționale – 17. Chiar și un PSD-ist poate să facă calculul, să vadă că mergem spre 180 de voturi. Arată o majoritate așa cum a cam a avut PSD. Ca să înțeleagă fiecare cetățean care se uită la noi, pentru a trece legile organice, ai nevoie de 164 de voturi, deci ai suficiente voturi pentru a promova legile organice. (…) Lucrurile, constituțional, spun așa. (…) PSD n-a câștigat jumătate + 1 din mandate – dimpotrivă, față de 2016, când s-a dus spre 46%, are o scădere impresionantă. Partidul Național Liberal are creștere, USR are creștere și prin urmare generăm această majoritate în jurul Partidului Național Liberal și izolăm Partidul Social Democrat”, a declarat Florin Roman, marți seară, în direct pe B1 TV, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.

" "

El a explicat că pandemia și măsurile luate în consecință, „și anume restricțiile”, au presupus un oarecare cost electoral. Dincolo de asta, spune liberalul, e nevoie de un guvern pentru că țara are nevoie de un buget pe anul viitor, iar criza sanitară „nu a trecut după alegeri”.

Pandemia și măsurile pe care le-am luat pe pandemie, și anume restricțiile, ne-au costat electoral și am plătit acest cost electoral – sigur că am fost singurii care ne-am asumat această guvernare, cu un PSD toxic și nociv în Parlament. Până la urmă, lucrurile se vor așeza pentru că, dincolo de treaba aceasta, avem nevoie de un buget pe anul viitor, avem nevoie de un guvern. Pandemia să știți că nu a trecut după alegeri, avem în continuare probleme legate de gestionarea pandemiei”, a mai spus Florin Roman.

Liderul deputaților PNL s-a numărat printre liberalii care au participat la întâlnirea informală avută marți, la Vila Lac, cu președintele Klaus Iohannis. La discuția cu șeful statului au mai luat parte Ludovic Orban, președintele PNL, care anunța luni seară că, în pofida demisiei din funcția de premier, va coordona „eforturile de constituire a unei majorități parlamentare de centru-dreapta”; Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova; vicepremierul Raluca Turcan; Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava; Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca; eurodeputatul Gheorghe Falcă; Florin Cîțu, ministru al Finanțelor Publice; eurodeputatul Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL; senatoarea Alina Gorghiu; Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *