Skip to content
Economie

Florin Spătaru, întâlnire cu directorii din industria de apărare: Banii alocaţi anul acesta de la bugetul de stat trebuie investiţi. Gata cu strategiile doar pe hârtie!

Facebook

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, s-a întâlnit, luni, cu directorii companiilor din industria de apărare care funcţionează în subordinea ministerului şi le-a transmis că este nevoie de o strategie de dezvoltare. ”Banii alocaţi anul acesta de la bugetul de stat, o sumă record, trebuie investiţi, nu cheltuiţi”, a transmis ministrul.

”V-am chemat la Ministerul Economiei pentru ca împreună să gândim strategia de dezvoltare! Acesta este mesajul pe care l-am transmis astăzi directorilor companiilor şi societăţilor industriei de apărare din subordinea Ministerului Economiei. Banii alocaţi anul acesta de la bugetul de stat, o sumă record pentru industria de apărare, trebuie INVESTIŢI, nu cheltuiţi. Am spus şi repet: GATA cu strategiile doar pe hârtie”, a scris, luni seară, pe Facebook, ministrul Florin Spătaru.

Potrivit acestuia, Ministerul Economiei califică industria de apărare atât strategică, cât şi competitivă pentru statul român, iar acest lucru trebuie să se reflecte în cifre. ”Le-am explicat directorilor din industria de apărare că strategia competitivă comercială trebuie să ţină cont de o ofertă de preţ astfel încât Ministerul Apărării, principalul client al acestui segment industrial, să fie motivat să achiziţioneze echipamente militare produse în ţară conform planurilor de înzestrare. Am comunicat către reprezentanţii industriei de apărare că ministerul ca autoritate centrală rămâne principalul partener în strategia de dezvoltare”, a mai transmis ministrul.

Ministrul apărării naţionale, Vasile Dîncu, s-a întâlnit, joi, la sediul MApN, cu ministrul economiei, Florin Marian Spătaru. Cei doi au discutat despre sprijin pentru industria naţională de apărare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *