Skip to content
Politică

Florin-Ștefan Vasile, atac la Robert Negoiță: Lipsa de profesionalism a dus la pierderea unei finanțări de 800.000 euro

Florin – Ștefan Vasile, candidatul PNL la funcția de primar al sectorului 3, a declarat într-o conferință de presă că administrația condusă de Robert Negoiță a abandonat nevoile persoanelor vârstnice, copiilor, familiilor cu mulți copii cu toate ca a promis in mandatul sau o protecție socială activă.

Florin-Ștefan Vasile critică pierderea de către Primăria Sectorul 3 a unei finanțări nerambursabile de aproape 800.000 de euro – în baza unui proiect depus și câștigat de DGASPC sectorul 3 începând cu anul 2010.

Proiectul avea ca scop ‘’Modernizarea și mansardarea Centrului de îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte Vitan’’ – situat în Calea Vitan nr. 267 – 269 – sector 3, cu finanțare nerambursabilă în cadrul Programului Operațional regional 2007 – 2013, Axa prioritară 3 – îmbunătățirea infrastructurii sociale.
Finanțarea era posibilă până la data de 31 decembrie 2015, insa datorita lipsei de profesionalism a conducerii Primăriei sectorului 3 din perioada 2012 – 2016, această finanțare nerambursabilă a fost pierdută, iar plata serviciilor și lucrărilor derulate conform contractului de modernizare și mansardare a Centrului de îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte Vitan va fi în sarcina bugetului din fonduri locale.

Actuala conducere a Primariei sectorului 3 a pierdut un proiect de dezvoltare durabilă a infrastructurii sociale, care putea atrage locuri de munca, precum si diversificarea sferei de servicii sociale, destinate persoanelor adulte cu dizabilitati.
Robert Negoiță a nesocotit nevoia bătrânilor pentru o protecție socială adecvată iar pierderea unei finanțări este cu atât mai gravă cu cât sectorul 3 are are aproximativ 100.000 de pensionari și alte zeci de mii de persoane adulte”, a mai spus Florin-Ștefan Vasile.

Totodată, Florin-Ștefan Vasile a punctat și alte exemple de iresponabilitate de care, în opinia acestuia, primarul Sectorului 3 a dat dovadă.

Comasarea căminelor, închiderea altora, pierderea altor două proiecte de economie socială în valoare de peste 400.000 de euro, denotă lipsa de professionalism a lui Robert Negoiță, lipsa de interes pentru binele comunității și iresponsabilitatea față de banii publici și cei obținuți în cadrul liniilor de finanțare europeană și internațională”, a mai precizat liberalul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *