Skip to content
Politică Video

Florin Ștefan Vasile, despre lupta cu Negoiță pentru Sectorul 3: „Atunci când s-a creat USL-ul…” EXCLUSIV (VIDEO)

Invitatul interviurilor PSnews.ro din această săptămână este Florin Ștefan Vasile, candidatul PNL pentru Primăria Sectorului 3.

În cadrul interviului acordat PSnews.ro, Florin Ștefan Vasile a vorbit despre candidatura sa la Sectorul 3, șansele pe care le are față de principalul său contracandidat (actualul primar al sectorului, Robert Negoiță), dar și despre proiectele pe care le are pentru locuitorii Sectorului 3.

(Minutele 00:00 – 05:45)

Dan Bucura: Bună ziua, domnule Florin Ștefan Vasile – candidat la Sectorul 3 al Capitalei. Aș spune, de la bun început, un candidat surpriză – s-au vehiculat alte nume initial, poate mai notorii decât dvs. și totuși iată ați câștigat această selecție internă și sunteți astăzi principalul sau unul dintre cei mai importanți contracandidați ai primarului în funcție, domnul Negoiță. Cum arată până acum din postura dvs. această campanie? Cum vedeți șansele dvs.?

Florin Ștefan Vasile: Bună ziua și mulțumesc frumos pentru invitație. Este foarte adevărat că am reprezentat o surpriză pentru Partidul Național Liberal fiindcă nu am fost un om politic până în prezent, am intrat de foarte curând în Partidul Național Liberal dar mă reprezintă valorile dreptei. Cred că principala mea șansă de a fi selectat a fost experiența în administrație și rolul pe care l-am jucat în Sectorul 3 timp de 15 ani, punându-mi amprenta pe un domeniu extrem de sensibil, cel al protecției sociale și am putut dezvolta în acest timp foarte multe proiecte benefice comunității, creînd în special locuri de muncă iar de la începutul campaniei până în prezent opinia mea e că suntem pe un tren ascendent, creștem ușor dar sigur cu proiecte și cu soluții viabile. Eu niciodată niciodată nu pot să vin în fața oamenilor să le spun promisiuni și voturi doar din populism ci efectiv ceeea ce pot duce eu ca persoană și echipa mea ulterior să pot construi. Fac, nu promit.

Dan Bucura: Ați spus mai devreme “creștem ușor dar sigur”. Este o campanie atipică în care nu doar dvs., ci mai toți candidații au fost lansați foarte târziu. S-au vehiculat poate alte nume. Credeți că acest lucru a fost totuși un handicap pentru oamenii care nu aveau aceeași notorietate cu primarii în funcție, de exemplu?

Florin Ștefan Vasile: Fără doar și poate – pentru mine ca persoană, da, l-am resimțit, însă asta nu înseamnă că o echipă pe care o am cu oameni de valoare, oameni bine pregătiți, și resurse nu tocmai foarte mari, dar cu oameni de calitate, pot avea un proiect coerent și credem că la nivelul Sectorului 3 vom reprezenta o surpriză pentru Capitală în primul rând și cred că mă voi regăsi alături de scorul pe care Partidul Național Liberal îl are în prezent.

Dan Bucura: Înainte de a trece la discuții legate de niște proiecte și o viziune pe care sunt sigur că o aveți asupra sectorului de dezvoltare viitoare, aș mai clarifica o situație – cum simțiți în momentul de față susținerea PNL-ului față de dvs., atâta vreme cât la momentul nominalizării o parte din membrii PNL vorbea inclusiv de un blat pe care conducerea l-ar fi făcut punându-vă pe dvs. și nu pe altcineva candidat? Astăzi simțiți o susținere unitară din partea partidului?

Florin Ștefan Vasile: Aș vrea să încep cu începutul. Firește că atunci când s-a creat USL-ul, s-au creat anumite proiecte comune pe care atât PSD-ul cât și PNL-ul actual le-au susținut. Este foarte greu ca după 4 ani de zile, după niște proiecte și o susținere tacită în cadrul Consiliului local, acum să adopți o altă poziție. Însă eu sunt convins, si am în prezent alături de mine filiala Sector 3 care încearcă să-și contureze o viziune alături de a mea – o viziune comună – atât ca și program, cât și ca și structură, ca și formă a parteneriatului pe care eu îl propun cu societatea civilă și nutresc speranța că, cu ajutorul și cu sprijinul filialei Sector 3 care este în prezent în număr de 2000 de membri putem da un rezultat bun și o nota bene Capitalei.

Dan Bucura: Înțeleg. Haideți să ne focusăm un pic pe lupta directă cu principalul contracandidat la sector, cu primarul în funcție, domnul Negoiță. Am văzut că aveți o campanie destul de … nu neapărat agresivă, dar pregnantă, vizibilă, cu mișcări de stradă, cu mitinguri să le spunem. Intenționați să țineți acest ritm până la sfârșit, practic arătând, sau dorind să arătați locuitorilor sectorului și partea rea a celui care, iată, astăzi stă atât de bine în sondaje în raport cu dvs.?

Florin Ștefan Vasile: Sunt convins că stă în sondaje, atâta timp cât sondajele sunt făcute de case apropiate PSD-ului. În opinia mea, actualul primar nu stă atât de bine în sondaje. Un ultim sondaj pe care primarul în funcție l-a făcut la finalul anului trecut releva undeva un procent de 45, 41, nicidecum 75%, cum este în prezent. Este un avantaj pentru noi și ne determină să gândim niște programe și să ne facem o campanie mult mai bine structurată și mult mai bine fundamentată. Este adevărat, conduce detașat, însă eu, eu am experiența de administrație pe care dânsul nu o are sau pe care nu și-a putut-o transfera din mediul privat în cel al administrației … cunosc oamenii, cunosc mecanismele, cunosc vulnerabilitățile actualului primar și atunci avem șansa ca pe aceste vulnerabilități să ne construim un proiect frumos pentru cetățeni cu administrație pentru oameni, și nu pentru Sectorul 3.

1 comentariu la “Florin Ștefan Vasile, despre lupta cu Negoiță pentru Sectorul 3: „Atunci când s-a creat USL-ul…” EXCLUSIV (VIDEO)

  1. Per total domnul Ștefan pare ok, deci nu am de ce să fiu acid cu el, dar nu am cum să fiu deacord cu afirmația:
    ”Sunt convins că stă în sondaje, atâta timp cât sondajele sunt făcute de case apropiate PSD-ului. În opinia mea, actualul primar nu stă atât de bine în sondaje. Un ultim sondaj pe care primarul în funcție l-a făcut la finalul anului trecut releva undeva un procent de 45, 41, nicidecum 75%, cum este în prezent.”

    Atunci când prinzi la Primărie un om ca Robert Negoiță care pune baza pe FAPTE și nu pe vorbe, nu ai cum să nu îl simpatizezi, sau cel puțin să îi recunoști reușitele. Și reușitele lui Robert Negoiță în sectorul 3 sunt vizibile cu ochiul liber, deci procentele ălea date de casele ”pesediste” sunt realiste.
    Și nu contează dacă ești de dreapta sau stânga, doar dacă ești rău intenționat poți să te îndoiești de acele rezultate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *