Skip to content
Politică

FMI, apel către România

Fondul Monetar Internațional a făcut un apel către România, marți, cu scopul de a nu pune în pericol progresele făcute în ultimii ani.

Apelul FMI se referă la ținerea sub control a cheltuielilor, în condițiile în care guvernul condus de Victor Ponta pare să încheie anul viitor programul cu instituția financiară.

Reprezentantul FMI în România și Bulgaria, Guillermo Tolosa, a declarat că România are un angajament prin care trebuie să continue consolidarea situației fiscale, angajament ce trebuie respectat.

Există un angajament din partea României să continue consolidarea situaţiei fiscale. Aşteptăm ca acest angajament să fie respectat”, a declarat, Guillermo Tolosa.

Guillermo Tolosa a mai adăugat că este foarte important pentru România să nu pună în pericol progresul pe care l-a făcut cu un efort considerabil.

„A fost făcut un efort atât de mare pentru ca economia să devină mai puternică şi mai rezistentă la şocuri, prin această stabilitate sporită rezultată din faptul că starea conturilor bugetare este mult mai bună decât în urmă cu şase ani. În aceste condiţii, credem că este extrem de important pentru România să nu pună în pericol acest progres considerabil”, a mai spus Tolosa.

FMI a susținut România în 2009, când țara a suferit o recesiune dureroasă. A încurajat reducerea deficitului bugetar și implementarea reformelor, prin acorduri ce au refăcut credibilitate în fața investitorilor străini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *