FMI crează un fond pentru sprijinirea economiei Ucrainei

Sursă foto: Facebook

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat marţi că a lansat în mod oficial un nou fond fiduciar pentru a sprijini reformele economice şi financiare din Ucraina, în următorii cinci ani, obiectivul fiind de a obţine 65 milioane de dolari de la ţările donatoare, transmite Reuters.

Fondul de dezvoltare a capacităţilor Ucrainei a fost lansat la Kiev cu resurse iniţiale de 16,5 milioane de dolari, furnizate de Ţările de Jos, Slovacia, Letonia, Japonia şi Lituania.

Planul prevede alocarea a 27,5 milioane de dolari pentru sprijinirea domeniilor cheie din agenda de reforme a autorităţilor de la Kiev, acestea fiind armonizate cu Mecanismul de finanţare extinsă acordat Ucrainei, în valoare de 15,5 miliarde de dolari.

Printre domeniile care vor fi sprijinite se află: reformele fiscale, politica monetară, politicile din sectorul financiar, politicile anticorupţie, elaborarea şi diseminarea datelor, pregătirea şi asistenţa tehnică pentru cadrul macroeconomic.

Resursele vor ajuta la acoperirea operaţiunilor FMI de dezvoltare a capacităţilor în perioada 2024-2028, a precizat FMI, un important creditor internaţional al Ucrainei.

Citeste mai mult aici

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: