Skip to content
Politică

FMI, nouă vizită în România

FMI a programat o nouă vizită în România în vederea evaluării anuale a economiei din țara noastră.

Vizita este programată pentru perioada de 2-15 martie 2016 și va fi condusă de noul șef al instituției pentru România, Reza Baqir, inforemează romaniatv.net.

„Misiunea FMI condusă de Reza Baqir, se va afla la București în perioada 2 — 15 martie, pentru a realiza evaluarea anuală a economiei românești, în cadrul consultărilor pe Articolul IV”, se menționează într-un comunicat de presă al reprezentantului regional al FMI pentru România și Bulgaria, Guillermo Tolosa.

Membrii misiunii FMI vor avea întâlniri cu reprezentanți ai autorităților române, ai partidelor politice, cu sindicate, asociații de business, cu reprezentanți ai mediului academic și ai sistemului bancar.

Consultările periodice prevăzute de Articolul IV din Statutul Fondului constituie un exercițiu de supraveghere care este obligatoriu pentru toate statele membre. Scopul consultărilor în baza Articolului IV este examinarea situației financiare și economice la nivel național și formularea unor recomandări generale referitoare la politicile monetare, politicile financiare și economice de urmat pentru asigurarea stabilității și a unei evoluții pozitive la nivelul economiei.

În prezent, România nu are în derulare un acord cu Fondul Monetar Internațional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *