Skip to content
Internațional

Foc de armă într-un avion la Bruxelles: În avion se afla premierul ceh Andrej Babis

Un foc de armă a fost tras în mod accidental de către un membru al gărzii aropiate, la Bruxelles, la bordul avionului premierului ceh Andrej Babis, fără să rănească pe cineva, potrivit poliţiei şi presei, relatează AFP.

Putem confirma un foc de armă accidental, care a avut loc în timpul verificării unei arme de foc, la bordul unui avion guvernamental”, marţi seara, a declarat miercuri pentru AFP o purtătoare de cuvânt a polişiei cehe, Lenka Sikorova.

Incidentul a avut loc într-o zonă izolată. Nimeni altcineva (în afară de gardă) nu era în pericol”, a adăugat ea.

O purtătoare de cuvânt a Guvernului ceh, Jana Adamcova, s-a limitat să declare pentru AFP că ”a avut loc aşa ceva”, fără să facă vreo altă precizare.

Presa de la Praga scrie că focul de armă a fost tras în timp ce garda de corp îşi descărca arma, în momentul în care avionul urma să părăsească Bruxellesul, unde Andrej Babis a participat la cina liderilor europeni.

Aeronava, la bordul căreia se aflau 22 de persoane, a decolat ulterior, cu o oră întârziere, potrivit site-ului de ştiri Aktualne, potrivit căruia glonţul a atins un căruţ de distribuire a mesei.

Un magnat în domeniile agroalimentar, chimie şi media, Andrej Babis, în vârstă de 64 de ani, conduce un Guvern minoritar, alcătuit din mişcarea sa populistă ANO şi Partidul Social Democrat (CSSD), susţinut tacit de comunişti (KSCM), scrie  news.ro.

În 1994, o gardă de corp a tras accidental un foc de pistol la bordul unui avion care-l ducea în Suedia pe pe ministrul ceh al Apărării de la acea vreme, Antonin Baudys. Incidentul, în care glonţul a lovit rezervorul de carburant, nu s-a soldat cu răniţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *