Skip to content
Politică

FOC în coaliție! Tăriceanu îl acuză pe Dragnea că vrea același lucru ca Iohannis: CAPUL lui Toader EXCLUSIV SURSE

Inquam Photos

Contrele dintre Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu privind soarta ministrului Justiției – l-am numit pe controversatul Tudorel Toader – se adâncesc de la o zi la alta. Șeful PSD este supărat că, deși s-a pretat la mai tot ce i-a solicitat, la Scroviștea sau în biroul său de la Camera Deputaților, Toader refuză să-i îndeplinească marele vis: asumarea și adoptarea deja proverbialei OUG vizând amnistia și grațierea, unica mișcare care-l poate salva definitiv de perspectiva unei tot mai apropiate condamări la închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive. De notat că singurul lucru care-l face pe Toader să refuze amintita OUG este că, într-un astfel de context, așa ceva nu poate fi motivat din punct de vedere juridic.

De partea cealaltă a baricadei, ”partenerul” Tăriceanu face zid în jurul lui Tudorel Toader, nefiind dispus ca ALDE să intre în hora remanierilor dictate de Dragnea.

Dialogul surzilor

Potrivit surselor PSnews.ro, șeful Senatului și-a modificat, joi, retorica adoptată în cadrul negocierilor cu șeful PSD: mai exact, Tăriceanu l-a avertizat pe teleormănean că o eventuală mazilire a lui Toader n-ar face nimic altceva decât să îndeplinească, de urgență, repetata solicitare lansată, zilele acestea, de președintele Klaus Iohannis, a cărui doleanță este similară (firește, din cu totul alte considerente!) celei agreate de Dragnea: dispariția ieșeanului de la portofoliul Justiției. În replică, șeful PSD i-a reproșat lui Tăriceanu că delegația ALDE a ales să se prezinte pe cont propriu la consultările de la Cotroceni, dar și că tot flutură scenariul unui așa-zis pact pe Justiție, care este irealizabil din toate punctele de vedere.

Miza majorității parlamentare

În realitate, divergențele dintre Dragnea și Tăriceanu au întârziat considerabil tranșarea remanierilor, întrucât Ministerul Justiției reprezintă punctul de fierbere al acestora, iar Eugen Nicolicea este, momentan, unica ”soluție” acceptată de teleormănean. Ce-i drept, Dragnea este încă nevoit să se poarte ”cu mănuși” în cadrul tratativelor cu Tăriceanu, fiindcă o degenerare a scandalului poate dinamita majoritatea parlamentară și așa pusă sub semnul întrebării de fronda grupării Paul Stănescu-Adrian Țuțuianu-Gabriela Firea.

Despre Toader și Prună

Liviu Dragnea a afirmat, joi, că ”se tot insistă” ca ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, ”să devină o problemă”, precizând că despre acest lucru va trebui să se discute în cadrul PSD. ”În ceea ce priveşte un ministru fără carnet de partid la Justiţie, vorbeam cu colegii mei astăzi (joi – n. red.), se tot insistă ca domnul Tudorel Toader să devină o problemă, noi nediscutând pe acest subiect în partid până de curând, dar suntem obligaţi să începem să discutăm despre asta. Nu vreau să caracterizez această propunere că e bună sau rea, dar chiar îmi aduc aminte că am avut un ministru fără carnet de partid la Justiţie, doamna Raluca Prună, şi s-a dovedit că a fost un ministru probabil bun din moment ce este o idee care este susţinută”, a spus Dragnea la Palatul Parlamentului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *