Skip to content
Politică

FOC la vârful coaliției PSD-ALDE! Legea offshore îi încaieră pe Dragnea și Tăriceanu EXCLUSIV SURSE

Inquam Photos

Deși fac front comun împotriva oficialilor UE – care au condamnat în termeni duri, cu prilejul dezbaterii de la Strasbourg, atât gravele violențe săvârșite pe 10 august, în Piața Victoriei, cât și permanenta ofensivă PSD-ALDE la adresa Justiției și a statului de drept –, tensiunile dintre Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu continuă să se adâncească de la o zi la alta, în spate ușilor închise ale coaliției.

Potrivit surselor PSnews.ro, cauzele divergențelor sunt multiple: tentativele lui Liviu Dragnea de a-i debarca pe Tudorel Toader și pe Teodor Meleșcanu de la Palatul Victoria (”afacere” încă netranșată), premeditarea adoptării deja celebrei OUG vizând amnistia și grațierea – lui Tăriceanu îi este teamă de monstruosul scandal care s-ar isca după un astfel de gest, iar Dragnea nu-și poate asigura libertatea altfel –, dar și de puțin spus controversata Lege offshore, pe care șeful PSD o vrea adoptată pe repede înainte.

Din rău în mai rău

De notat că, de-a lungul ultimelor trei luni, disensiunile dintre Dragnea și Tăriceanu s-au înmulțit considerabil. Tăriceanu a insistat să devină prezidențiabil unic al coaliției PSD-ALDE (deși nu există garanție pentru așa ceva), iar teleormăneanul are cu totul alte planuri în acest sens, și – ceea ce a deranjat cel mai mult – s-a opus eventualității suspendării președintelui Klaus Iohannis și încă se opune (din calcule politice personale, firește) adoptării unei OUG privind amnistia și grațierea. Dovadă că apele sunt tulburi la vârful coaliției, deputații ALDE au părăsit cu scandal, marți, dezbaterile din comisiile de specialitate pe Legea offshore, acuzând lipsa unei evaluări a impactului bugetar din partea Cabinetului Dăncilă, pe care l-a acuzat că a dat bir cu fugiții, de parcă Alianța nici n-ar fi la guvernare.

Vosganian: ”Guvernul a dat bir cu fugiții!”

ALDE nu a votat în niciun fel. Nu avem niciun punct de vedere de la ANRE, de la Guvern. (…) Dacă Guvernul a dat bir cu fugiţii, cu cine aţi lucrat aceste amendamente? Nu s-a mai întâmplat să se modifice prevederi fiscal bugetare fără un studiu privind impactul bugetar. Este straniu că noi votăm o lege cu atâtea modificări la o lege care am votat-o acum două luni. Ce s-a întâmplat în aceste două luni? Cât de serioşi suntem în aceste modificări? Nu mi s-a mai întâmplat să votez fără să ştim care este valoarea resurselor. ALDE nu participă la această dezbatere care mi se pare o improvizaţie. O să solicităm în plen retrimiterea la comisie, ca noi să putem vota în cunoştinţă de cauză, să ştim impactul bugetar, o evaluare clară a resurselor şi să avem un punct de vedere al Guvernului”, a spus Varujan Vosganian, citat de Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *