Skip to content
Politică

FOC la vârful PSD-ALDE: Andronescu SPULBERĂ planul lui Tăriceanu pentru Cotroceni! EXCLUSIV SURSE

Huff.ro

După ce a provocat un veritabil seism în interiorul principalului partid de guvernământ, rebeliunea senatoarei Ecaterina Andronescu (în fapt, o interfață a grupărilor Ponta-Rus și Bădălău-Firea) pune pe jar coaliția PSD-ALDE, adâncind considerabil problemele lui Liviu Dragnea, actualmente refugiat pe luxosul domeniul regal de la Scroviștea, unde-și calculează viitorii pași, la braț cu vicepremierul Paul Stănescu.

Potrivit surselor PSnews.ro, aliatul teleormăneanului – l-am numit pe Călin Popescu-Tăriceanu – este scandalizat la culme de o nouă certitudine care-i strică total planurile pentru Cotroceni. Mai exact, Tăriceanu a înțeles că, odată cu activarea în forță a Ecaterinei Andronescu, șansele sale (și așa infime) de se erija în unicul prezidențiabil PSD-ALDE au devenit egale cu zero, și asta peste noapte!

Scenariul 1: După ce o exclude Dragnea, Andronescu va candida din partea Pro România

Presupunând că, după ce i-a solicitat public demisia lui Liviu Dragnea, laolaltă cu cea a premierului Viorica Dăncilă, Ecaterina Andronescu va fi exclusă din PSD, într-un viitor apropiat, așa cum plănuiește teleormăneanul, există uriașa probabilitate ca, după tot acest tămbălău cu acuzații și injurii, senatoarea să devină prezidențiabila Pro România – ea nu numai că nu a infirmat o astfel de posibilitate, dar Victor Ponta i-a făcut deja o solicitare oficială în acest sens, încă din 28 mai 2018. Consecința directă? Cu Ecaterina Andronescu pe post de candidată la Cotroceni, PSD va fi obligat să alinieze la linia de start a competiției un social-democrat pur sânge, chiar dacă prezidențialele nu reprezintă o miză autentică pentru partid, (care pleacă mai mult ca niciodată cu cea de-a doua șansă), pentru simplul motiv că un prezidențiabil de import, cum ar fi și Tăriceanu, ar cauza o migrație a voturilor de partid către… Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educației în nu mai puțin de patru guverne PSD. În acest scenariu, șeful Senatului este scos din orice jocuri privind susținerea social-democraților pentru Cotroceni. 

Scenariul 2: Dragnea e debarcat. Andronescu și Firea sunt principalele opțiuni PSD pentru Cotroceni 

Cu atât mai mult, Tăriceanu nu va deveni prezidențiabilul PSD-ALDE nici în eventualitatea în care Ecaterina Andronescu, Niculae Bădălău, Gabriela Firea și pribeagul Victor Ponta (laolaltă cu susținătorii lor de azi și de mâine) ar izbuti să-l debarce, finalmente, pe Liviu Dragnea, deși, la recentul Congres, teleormăneanul s-a îngrijit să-și ungă exact ce garnitură de conducere a vrut. Ce s-ar întâmpla după o prezumtivă mazilire a lui Dragnea? Multe, firește, însă va fi total exclus ca, după epoca Dragnea, partidul să susțină un candidat din exterior, fie acesta Tăriceanu sau oricine altcineva. Cel mai probabil, dacă Dragnea va fi împins din schemă, Ecaterina Andronescu sau Gabriela Firea vor reprezenta alternativele pentru Cotroceni, și nici pe departe Tăriceanu.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *