Skip to content
Politică

Foc și pară la vârful PSD: mutarea lui Dragnea după lovitura aplicată de Iohannis EXCLUSIV SURSE

adevarul.ro

PSnews.ro vă prezintă în rândurile ce urmează, cele mai recente informații din câmpul de bătălie al social-democraților.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost luat prin surprindere, marți, când președintele României, Klaus Iohannis, a hotărât să-i aplice o ”corecție”.  În acest sens, amintim că șeful de la Cotroceni a anunțat că numește șase dintre propunerile de miniștri anunțate de premierul Viorica Dăncilă, însă REFUZĂ două propuneri: Olguța Vasilescu la Transporturi și Ilan Laufer la Dezvoltare, practic doi dintre apropiații liderului de la PSD.

În acest context, Olguța Vasilescu rămâne fără minister, în timp ce Paul Stănescu și Lucian Șova rămân, fără voia liderului PSD, în aparatul guvernamental condus de Viorica Dăncilă.

Întâlnire de ULTIMĂ ORĂ în biroul lui Liviu Dragnea

Surse apropiate social-democraților au dezvăluit, astfel, pentru PSnews.ro că, șeful Camerei Deputaților a fost surprins de decizia președintelui Klaus Iohannis de a refuza cele două propuneri, și a stabilit o întâlnire cu Dragoș Benea, liderul PSD Bacău, dar și cu Ionel Arsene, președintele CJ Neamț, care este în desfășurare la momentul publicării acestei știri.

De altfel, se pare că întâlnire dintre cei 3 lideri social-democraților, are drept scop gândirea unei strategii: dacă este oportun să vină cu o nouă propunere pentru ministerele unde Klaus Iohannis a decis să mențină în funcție vechii miniștri, sau să rămână ”pe cap” cu Stănescu și Șova.

Facem precizarea că secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat, după ce președintele Klaus Iohannis a refuzat numirea Liei Olguța Vasilescu la ministerul Transporturilor și a lui Ilan Laufer la Dezvoltare, că PSD are ca variantă numirea acelorași persoane, dar în roluri inversate, o propunere pe care șeful statului nu ar mai putea să o refuze.

Se pot face multe lucruri, putem inversa să propunem pe Olguța la Dezvoltare și Ilan la Transporturi și să nu poată refuza. În orice caz suntem șocați. Olguța Vasilescu e unul dintre cei mai buni manageri pe care i-am avut. Nu sunt schimbătoare vremurile și oamenii de partid sunt oameni competenți. În funcție de ce ne-am propus trebuie să apăsăm un pic pe accelerație, pentru că în ultima perioadă am tot fost șicanați de dl Iohannis, de grupurile #rezist și de rezoluția în PE și de grupurile în Parlamentul European”, a declarat Ștefănescu, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Ilan Laufer a fost propulsat în funcție de Ionel Arsene, șeful PSD Neamț, unul dintre loialii lui Liviu Dragnea. Laufer, fost ministru pentru Mediul de Afaceri în guvernul Tudose, s-a remarcat prin tergiversarea implementării programului de granturi Startup Nation. El a ajuns în atenția presei în momentul în care a propulsat-o pe soția sa, Alina Laufer, drept membru în Consiliul de Administrație al Companiei Municipale Sport Pentru Toți, în ciuda lipsei de experiență în administrarea de companii. Mai mult, Alina Laufer era până la acel moment o vedetă a emisiunilor mondene de televiziune.

Cât despre Olguța Vasilescu, facem precizarea că aceasta a deținut, până la momentul remanierii guvernamentale, funcția de ministru al Muncii și este unul dintre oamenii servili lui Liviu Dragnea, cea care nu a izbutit să sară în apărarea șefului PSD, în momentul în care acesta era atacat chiar din interior.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *