Skip to content
Ilfov Știri locale

Focar de coronavirus la indieni care lucrează în Popești-Leordeni: 35 de cazuri pozitive, dintre care 7 cu tulpina indiană

Inquam Photos/Octav Ganea

Un număr de 35 de cetățeni din India, care lucrează la două firme cu sediul în localitatea ilfoveană Popești-Leordeni, au fost testați pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2. Dintre pacienții depistați cu COVID-19, trei sunt infectați cu varianta britanică a noului coronavirus, iar alți șapte cu o variantă indiană, alta decât cea care a provocat actuala criză din India, a precizat INSP.

În prezent, sunt internați 19 dintre cei 35 de cetățeni indieni testați pozitiv pentru infecția cu coronavirus, toți în Capitală. Mai precis, unul se află la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, iar ceilalți 18 sunt la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș”.

La nivel general, cel mai recent bilanț epidemiologic plasează România la 1.059.331 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Un număr de 1.000.451 de pacienți au fost declarați vindecați, în timp ce 28.474 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

Focar de coronavirus la cetățeni indieni care lucrează în Popești-Leordeni. Comunicatul INSP:

În data de 01.05.2021, Direcția de Sănătate Publică Ilfov a informat Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (INSP – CNSCBT) despre un focar de infecție cu SARS-CoV-2 depistat la 9 cetățeni din Republica India, angajați ai unei firme cu sediul în Popești-Leordeni, ce au intrat în țară prin Punctul de Control/Trecere de Frontieră Aeroport Otopeni în data de 20.04.2021, prezentând teste RT-PCR negative. Conform unei proceduri interne a firmei, cei 9 angajați au intrat direct în carantină pentru 5 zile, urmând a fi testați preventiv înainte de a intra în comunitate. În data de 26.04.2021 au fost depistați cu SARSCoV-2 în urma efectuării unor teste antigen rapide.

De asemenea, tot DSP Ilfov a informat că alți 26 de cetățeni străini din Republica India, angajați ai unei alte firme care își desfășoară activitatea în localitatea Popești-Leordeni, au fost depistați cu SARS-CoV-2 în urma unei testări cu teste antigen rapide în zilele de 19 – 20.04.2021.

Dintre cele 35 de persoane care au fost confirmate cu infecția SARS-CoV-2, în prezent se află internate 19 persoane, dintre care 18 persoane la Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” din București și 1 persoană la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”.

Celelalte 16 persoane pozitive doar la testul rapid se află, în continuare, în izolare în localitatea Popești-Leordeni.

În data de 30.04.2021, pacienților internați în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” li s-au prelevat probe pentru efectuarea testelor de screening RT-PCR și a secvențierii, iar în după-amiaza zilei de 03/05/2021, INCDMM Cantacuzino a comunicat la INSP rezultate pozitive la secvențiere pentru varianta britanică la 3 pacienți, precum și pentru o variantă indiană, alta față de cea care a provocat situația epidemiologică actuală din India, la alți 7 pacienți. Alți 5 pacienți au fost pozitivi pentru varianta B.1.127 care nu reprezintă o varianta ce determină îngrijorare. În 3 cazuri probele au o încărcătură virală mică neconcludentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *