Skip to content
Coronavirus

Focar de coronavirus la o fermă din Germania: 480 de muncitori români băgați în carantină

Inquam Photos / Virgil Simonescu

Ministerul de Externe a transmis că la o fermă din regiunea germană Dingolfing-Landau, la care majoritatea celor 480 de angajaţi sunt români, au fost făcute teste pentru depistarea infecției cu coronavirus. A fost instituită carantina și izolarea, dar rezultatele testelor nu au fost comunicate încă Oficiului consular. Niciun cetățean român nu a solicitat, deocamdată, asistență consulară. MAE a venit cu aceste precizări în contextul în care presa germană a scris despre testarea pozitivă a unor angajați de la acea fermă.

Consulatul General al României la München s-a autosesizat după ce în presa germană au apărut informații despre testarea pozitivă cu coronavirus a unor lucrători care își desfășoară activitatea la o fermă din regiunea germană Dingolfing-Landau. A solicitat informații suplimentare despre cetățenia și starea de sănătate a persoanelor afectate și reprezentanții fermei i-au transmis că autoritățile locale au dispus testarea întregului colectiv și plasarea fermei în carantină.

Consulatul a mai fost informat de către reprezentanții fermei că acolo muncesc circa 480 de oameni, majoritatea fiind cetățeni români.

Reprezentanții Consulatului General al României la München continuă dialogul cu autoritățile germane și cu reprezentanții fermei și este pregătit să acorde asistență consulară, dacă va fi nevoie, precizează Ministerul român de Externe, într-un comunicat.

Românii pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la München: 0049 089 553307 și 0049 089 98106143. Ei mai au la dispoziție și numărul 0049 1602087789, care este doar pentru urgențe.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *