Skip to content
Sănătate

Focar de coronavirus la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu – 25 de angajați, testați pozitiv

Inquam Photos / Virgil Simonescu

După ce marți, DSP a declarat focar de coronavirus la Secţia Hematologie a Spitalului Judeţean Sibiu, miercuri s-a dat alarma și în rândul personalului medical și auxiliar al Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gh. Preda”. Este vorba despre 25 de persoane care au contractat noul coronavirus. Direcție de Sănătate Publică a declanșat procedurile de dezinfecție și a instituit reguli stricte de prevenire și limitarea efectelor COVID-19.

În cadrul Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gh. Preda” din Sibiu, Direcția de Sănătate Publică a identificat un focar de infecție format din 25 de cazuri pozitive din rândul personalului medico-sanitar și auxiliar. Dintre aceștia 11 sunt asistenți medicali, 7 infirmieri, 2 îngrijitori, 1 psiholog, 1 registrator, 1 bucătar, 2 muncitori necalificați. În ceea ce privește măsurile dispuse de DSP Sibiu s-a efectuat în regim de urgență dezinfecția generală, precum și respectarea cu rigurozitate a măsurilor prevăzute în protocolul spitalului privind prevenirea și limitarea efectelor COVID-19”, a transmis Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

DSP Sibiu a declanșa o anchetă epidemilogică joi, la Secţia Hematologie a Spitalului Judeţean Sibiu. Aici au fost confirnare deja 14 cazuri, 10 la pacienţi şi 4 la cadre medicale, scrie b1.ro.

În ceea ce priveşte măsurile luate, s-a efectuat o dezinfecţie terminală în cadrul secţiei de Hematologie, s-a efectuat mai riguros triajul epidemiologic la intrarea in tură a cadrelor medicale şi s-a pus în aplicare şi pentru personalul secţiei, procedurile planului de prevenirea a infecţiilor COVID-19 din SCJU Sibiu şi purtarea EPP complet în toate spaţiile în care se află pacienţi non Covid – (uniforma de lucru, mască chirurgicală, vizieră, mănuşi şi halat de supra protecţie)”, a mai transmis Prefectura Sibiu.

Carantină și la Consiliul Județean Sibiu

Nici la Consiliul Județean Sibiu lucrurile nu stau mai bine. Săptămâna trecută au fost confimate 10 persoane infectate cu SARS-COV-2, iar ca urmare 31 de persoane, considerate contacți au fost  carantinați la domiciliu.

În ceea ce priește situația epidemiologică în cadrul Consiliului Județean Sibiu, conform informațiilor transmise de Direcția de Sănătate Publică Sibiu, a fost identificat un focar de infecție COVID-19 format în prezent din 10 cazuri pozitive. S-a declanșat o anchetă epidemiologică în urma căreia au fost identificați 31 de contacți pentru care s-a dispus carantina la domiciliu. De asemenea s-a efectuat dezinfecția și se monitorizează atent starea de sănătate a tuturor angajaților”, a transmis Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *