Skip to content
Societate

Focar de coronavirus la Spitalul Elias din Capitală. Activitate suspendată la Secţia de neurologie

Inquam Photos/Dan-George Porcuțan

UPDATE. Activitatea de internare a pacienţilor în Secţia clinică de neurologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Elias se suspendă, după ce 11 angajaţi au fost depistaţi pozitiv la noul coronavirus şi se limitează activitatea secţiilor chirurgicale şi a Unităţii de îngrijiri postoperatorii la preluarea urgenţelor chirurgicale, în urma infectării cu noul coronavirus a 15 angajaţi, informează un comunicat de presă al unităţii medicale.

___________________________________________________________________________

Reprezentanții Spitalului Elias din București anunță că 11 cadre medicale din Secția clinică de neurologie sunt infectate cu noul coronavirus. Astfel, unitatea medicală anunță câteva măsuri cu privire la activitate spitalului.

Ca urmare a depistării mai multor cazuri de infecții SARS-CoV-2 în rândul personalului medical, S.U.U. Elias adoptă următoarele măsuri:

1. Se suspendă activitatea de internare a pacienților în Secția clinică de neurologie, unde au fost depistați pozitivi 11 angajați, pentru o perioadă de 14 zile. Pacienții care sunt internați în prezent în secție vor fi tratați până la externare sau transferați, după caz.

2. Se limitează activitatea secțiilor chirurgicale și a Unității de îngrijiri postoperatorii la preluarea urgențelor chirurgicale până luni, 26 octombrie 2020, constatând prezența noului coronavirus la 15 dintre angajați. Patologia chirurgicală care nu constituie urgență va fi rezolvată în condiții de programare, după această dată. Informațiile pot fi modificate în perioada următoare, având în vedere că anchetele epidemiologice sunt în curs și că sunt așteptate rezultatele altor 64 teste.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.400 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (COVID-19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.266. Dintre acestea, 768 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.890.071 de teste. Dintre acestea, 29.400 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 19.172 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.228 la cerere.

De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 445 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 20 octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *