Skip to content
Sănătate

Focar de Covid la spitalul din Slobozia – 44 de cadre medicale, infectate

facebook
" "

O situaţie îngrijorătoare se petrece la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia, unde 44 de cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus, dintre care 8 sunt medici, restul fiind cadre medicale medii, asistente şi infirmiere.

Cei mai mulţi dintre pacienţi se află în izolare la domiciliu şi au forme uşoare şi medii, sunt sub monitorizare, iar în funcţie de nivelul de dezvoltare sunt abordate medical iar câteva dintre acestea sunt internate la spitalul-suport COVID din Feteşti.

" "
" "

Managerul Spitalului din Slobozia, Liviu Patrichi, a precizat că infectările au ca sursă comunitatea şi nu zona spitalului.

Aceste cadre medicale vor fi indisponibile timp de două săptămâni, după care ele se vor întoarce în activitate. Doamna doctor Pravăţ (ATI) s-a infectat a doua oară. În general, o astfel de situaţie se pune pe seama vârstei, a imunităţii scăzute.

Dar are o dezvoltare foarte bună şi o aşteptăm pe doamna doctor să se întoarcă la muncă chiar din această săptămână. Îi aşteptăm pe toţi cu drag la muncă în rândul colegilor. (…) Am reuşit să acoperim acest deficit prin redirijarea personalului pe locurile respective. Multe dintre cadrele medicale care s-au infectat sunt din zonele nu foarte critice.

Din fericire, acolo unde a fost suficient personal, având în vedere şi numărul redus de internări, s-au putut prelua sarcinile colegilor infectaţi. Avem, însă, şi câteva zone critice, care sunt administrabile, dar la limită, cum ar fi UPU, Radiologie, zona ATI, unde este necesară o specializare suplimentară şi unde nici nu sunt disponibile cadre medicale pentru a fi redirecţionate din alte zone ale spitalului,”, a declarat managerul spitalului.

Municipiul Slobozia se află în carantină din 13 noiembrie.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *