Skip to content
Societate

Focarul mic care răstoarnă industria mare: 5 cazuri de coronavirus dintr-o unitate HoReCa au dus la închiderea restaurantelor din Capitală

forbes.com

Restaurantele, teatrele și cinematografele se închid din nou în București, a anunțat prefectul Capitalei, informație confirmată și de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Decizia extrem de dură – și falimentară în cazul multor afaceri -, pare a fi luată într-un mod arbitrar de către autorități, din moment ce, potrivit documentului „Covid 19 Raport săptămânal de supraveghere” al INSP, în perioada 21 septembrie – 4 octombrie 2020, în cinematografe și teatre nu a fost înregistrat niciun focar de coronavirus, iar în domeniul HoReCa, unul singur în toată țara.

Centrele rezidențiale pentru copii sau vârstnici, unitățile sanitare și instituțiile publice se află în topul clasamentului focarelor de COVID-19, întocmit de experții Institutului Național de Sănătate Publică.

Potrivit documentului „Covid 19 Raport săptămânal de supraveghere” al INSP, cele mai multe focare- 49 – au fost înregistrate în Centrele rezidențiale pentru copii sau vârstnici, unde au fost confirmate 1200 de cazuri. Un focar uriaș, cu aproximativ 190 de cazuri, a fost raportat la Centrul pentru recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică din Războieni, județul Neamț, potivit prefectului județului, George Lazăr. Este vorba despre 147 de pacienți și 39 de salariaţi, a precizat prefectul de Neamţ.

46 de focare de COVID 19 au fost raportate în unitățile medico-sanitare, unde au fost declarate 494 de îmbolnăviri. Alte 45 de focare au fost raportate în unități de producție (401 îmbolnăviri), 40 în cele familiale (143 de cazuri), 28 în instituțiile publice (186 cazuri), 26 în învățământ (118 cazuri), 22 la operatori economici (22.157 cazuri), 16 focare la cluburi sportive (177 cazuri), 3 focare comunitare (17 îmbolnăviri) și un focar la Horeca (5 cazuri).

Aproximativ 37% din cazurile de COVID-19 din România au fost înregistrate, în perioada 28 septembrie – 4 octombrie, în București, Iași, Bacău, Neamț si Cluj, potrivit Institutului Național de Sănătate Publică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *