Skip to content
Știri locale Vrancea

Focşani: Măsuri de restricţionare a cetăţenilor la sediile instituţiilor publice

Inquam Photos / Diana Oros

Atât Primăria Focşani, cât şi toate instituţiile subordonate Consiliului local al municipiului Focşani au restricţionat accesul cetăţenilor, începând de miercuri, până pe 31 martie.

Deşi municipalitatea a impus restricţii pentru cetăţenii oraşului care vin la Primărie sau instituţiile subordonate, pentru prevenirea răspândirii virusului care face ravagii în lume, oamenii continuă să vină în număr mare la sediul Primăriei.

Cei mai mulţi vin pentru a-şi plăti impozitele, astfel încât să beneficieze de reducerea de 10% acordată persoanelor fizice. Miercuri dimineaţă, oamenii aşteptau în număr mare afară, la uşa Primăriei, după ce  s-a decis să se accepte un număr maxim de 20 de persoane care să staţioneze în holul instituţiei.

Totodată, la sediul serviciului de impozite şi taxe locale din strada Cuza Vodă nr. 56 numărul maxim de persoane care vor staţiona în holul instituţiei  nu va fi mai mare de 10, iar pentru sediul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor a municipiului Focşani numărul maxim de persoane care vor staţiona în holul instituţiei va fi tot de 10.

Edilii oraşului au făcut apel la oameni să încerce pe cât posibil să evite deplasarea la sediul instituţiei în perioada următoare, recomandându-le plata electronică a taxelor şi impozitelor locale, scrie adevarul.ro.

Termenul limită de achitare a taxelor şi impozitelor locale pentru primul semestru este 31 martie 2020, toţi cei care plătesc integral până la această dată beneficiind de o reducere: persoanele fizice de 10 %, iar persoanele juridice de 5%.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *