Skip to content
Știri locale Vrancea

Focşani: Un bărbat contaminat cu coronavirus a fugit pe geam din spital

Facebook

Un bărbat din municipiul reşedinţă, internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” şi confirmat cu COVID-19, este cercetat de procurori într-un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce a sărit geamul şi a părăsit unitatea medicală, a informat, joi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani.

La data de 29 aprilie s-a înregistrat în cadrul acestei unităţi de pachet dosarul nr. 2146/P/2020, având ca obiect infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor prevăzută de art. 352 alin. 1 Cod penal. Organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Municipiului Focşani s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în data de 26 aprilie, o persoană de sex bărbătesc din municipiul Focşani, judeţul Vrancea, internat încă din data de 24 aprilie în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă ‘Sfântul Pantelimon’ Focşani şi confirmat cu COVID-19, a sărit geamul de la etajul 1 şi a părăsit această unitate spitalicească în după amiaza zilei de 26 aprilie, nerespectând astfel măsurile referitoare la prevenirea şi combaterea răspândirii bolilor„, se arată într-un comunicat al Parchetului.

Potrivit procurorilor, în cauză s-a dispus începerea urmăririi penale in rem, pentru săvârşirea infracţiunii de combatere a bolilor, scrie agerpres.ro.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *