Skip to content
Politică

Focul remanierii se apropie! Dragnea a pictat deja țintele: ce mutări a pregătit EXCLUSIV SURSE

Inquam Photos / George Calin

Redacția PSnews.ro vă prezintă în cele ce urmează cele mai recente mutări pe care le pregătește ”laboratorul Liviu Dragnea”. Înainte de a vă dezvălui mutările pregătite de președintele PSD, Liviu Dragnea, vă amintim că acesta a afirmat sâmbătă la ieșirea de la liceul Jean Monnet unde a votat la Referendum că a vorbit cu premierul Viorica Dăncilă și anunțata evaluare a miniștrilor este aproape finalizată.

Dragnea pregătește marea răzbunare: cu cine vrea să îi înlocuiască pe Stănescu și Tudorel

Astfel, sub o presupusă discuție și evaluare făcută cu actualul premier al României, Viorica Dăncilă, se pregătește schimbarea a mai mult de jumătate din actualii miniștri ai cabinetului guvernamental. Realitatea, însă, este alta: Liviu Dragnea a pus-o în temă pe șefa Executivului de schimbările pe care chiar el le va face, mai exact, că îi va înlocui pe cei care au îndrăznit atât să conteste activitatea acestuia, cât și să nu pună în practică ordinele acestuia.

În acest context, surse guvernamentale au dezvăluit pentru PSnews.ro că Dragnea pregătește, printre alte, două schimbări surprinzătoare: îl va înlocui pe ministrul Justiției Tudorel Toader cu Eugen Nicolicea și pe vicepremierul Paul Stănescu (unul dintre cei 3 semnatari ai scrisorii de revoltă împotriva liderului PSD) cu baronul PSD de Vrancea, Marian Oprișan.

Iar răzbunarea lui Dragnea continuă: liderul PSD îl vrea înlocuit pe George Ivaşcu, ministrul Culturii, cel care în luna ianuarie a ajuns în Guvern susţinut de Gabriela Firea şi de Robert Negoiţă, liderii organizaţiei Bucureşti, aflaţi acum în conflict cu Dragnea. Motivul oficial al demiterii? Organizarea deficitară a Centenarului, după cum, susţin sursele citate.

Încă 8 miniștri, pe lista neagră a remanierii

Sursele noastre ne-au dezvăluit că pe lângă mutările pe care le-am detaliat mai sus, Liviu Dragnea a luat decizia de a mai scoate din jocul guvernamental încă 8 miniștri. Concret, cei vizaţi de remanierea guvernamentală sunt: ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă, ministrul Transporturilor, Lucian Șova, ministrul Tineretului şi Sportului, Ioana Bran, Teodor-Viorel MELEŞCANU, ministrul Afacerilor Externe, Ioan DENEŞ, ministrul apelor şi pădurilor, Petru Bogdan COJOCARU, ministrul comunicaţiilor şi societăţii informaţionale, Natalia-Elena INTOTERO, ministrul pentru românii de pretutindeni și Viorel ILIE, ministrul pentru relaţia cu Parlamentul

Cât despre schimbarea ce urmează să aibă loc în Educație, după demisia ministrului Valentin Popa, potrivit surselor PSnews.ro se pare că Liviu Dragnea ar fi ajuns la o înțelegere cu Ecaterina Andronescu, cea care ar urma să ocupe postul rămas vacant la minister.

Amintim că într-o declarație exclusivă pentru PSnews.ro, Ecaterina Andronescu și-a anunțat disponibilitatea pentru a prelua Ministerul Educației, cu prilejul viitoarelor remanieri, ”dacă este vorba despre un proiect serios, aplicat”.

DETALII AICI: Ecaterina Andronescu își anunță DISPONIBILITATEA pentru Ministerul Educației! EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *