Skip to content
Economie Societate

Fond de private equity pentru IMM-urile românești. La cât se ridică finanțările

Bucuresti Tv
" "

Fondul de investiţii de tip private equity, Black Sea Fund, cu fonduri totale de 42,7 milioane euro, oferă finanţări de până la 4 milioane de euro firmelor româneşti mici şi mijlocii. Principalul finanţator al fondului este Fondul European de Investiţii prin Programul Operaţional Regional, co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Vor putea primi finanţare firmele româneşti care au o cifră anuală de afaceri între 5 şi 50 de milioane de euro şi care au posibilitatea de a deveni lideri de piaţă în domeniul în care activează.

" "
" "

Totodată, Black Sea Fund asigură şi parte de accelerare de business, prin care va oferi firmelor româneşti mentorat în realizarea unei strategii de afaceri, iniţiative de dezvoltarea (prin achiziţii locale sau regionale), obţineri de investiţii, probleme de recrutare la nivel de conducere, sau tehnologizare, anunță startupcafe.ro.

Black Sea Fund I a fost înfiinţat şi va fi condus de o echipă românească de experţi din care fac parte: Matei Paun, Arin Ion, Cornel Fumea şi Adrian Vasile. Fiecare dintre parteneri are peste 15 ani de experienţă în domenii din zona investiţiilor de tip private equity, management, financiar şi M&A.

Fondul European de investiții (FEI) este parte a Grupului Bancii Europene de Investitii si este principalul finantator de risc pentru IMM din Europa, prin instrumente de capital de risc, garantii si microfinantare. In Romania, FEI implementeaza instrumente financiare cofinantate prin fonduri structurale si de investitii, precum JEREMIE 2007-2013, Initiativa pentru IMM, Programul Operational Regional, Programul Operational de Competitivitate, Programul National de Dezvoltare Rurala.

Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 este unul din programele aferente Acordului de Parteneriat 2014-2020, prin care se pot accesa fondurile europene structurale si de investitii, in acest caz, cele provenite din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala (FEDR). Obiectivul general al POR 2014-2020 il constituie cresterea competitivitatii economice si imbunatatirea conditiilor de viata ale comunitatilor locale si regionale prin sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri, a conditiilor infrastructurale si a serviciilor, care sa asigure o dezvoltare sustenabila a regiunilor, capabile sa gestioneze in mod eficient resursele, sa valorifice potentialul lor de inovare si de asimilare a progresului tehnologic. POR beneficiaza de o cofinantare de 6,8 miliarde euro prin FEDR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *