Skip to content
Politică

Fondatorul Iris, în lacrimi după tragedia din Colectiv: Până nu se termină cu şpăgile… EXCLUSIV

Fondatorul trupei de rock Iris este în lacrimi după tragedia din clubul Colectiv: „Până nu se termină cu şpăgile”

Puternic afectat emoţional de catastrofa petrecută în noaptea dinspre vineri spre sâmbătă, Nelu Dumitrescu (bateristul Iris) a declarat, luni, pentru PSnews.ro, că membrii formaţiei îi cunoşteau pe cei de la Goodbye to Gravity, care concertau în club în noaptea incendiului.

„Am văzut şi eu, sunt foarte trist. Ce pot să spun în astfel de momente? Multă tărie în suflet familiilor victimelor. Cei răniţi vă daţi seama că suferă foarte mult: vor trece prin operaţii dificile şi sper să aibă noroc şi Dumnezeu să-i ajute!” au fost primele cuvinte ale veteranului rocker.

Iniţial reticent, Nelu Dumitrescu a acceptat să vorbească despre legăturile dintre cele două formaţii.

„Îi cunosc pe cei care au cântat – mai veneau pe la noi, la sala de repetiţii, se mai vedeau cu bassistul nostru, Doru Borobeică (Boro)… Noi, trupa Iris, suntem alături de familii în această suferinţă groaznică”, a afirmat Dumitrescu.

De asemenea, veteranul rockului românesc a elogiat solidaritatea tinerilor cu victimele focului din club.

„Rockerii respectivi au un suflet foarte mare. S-a şi văzut: câţi au venit, să ajute, fără să-i cheme nimeni…” ne-a spus Nelu Dumitrescu.

Întrebat ce consideră că ar trebui făcut pentru ca astfel de evenimente să nu se repete, muzicianul a criticat obiceiul şpăgilor şi condiţiile insalubre din localuri. În acelaşi timp, fondatorul Iris a subliniat faptul că mass media ar putea ajuta scena rock românească, prin difuzarea acestui tip de muzică.

„Ar trebui în această ţară ca fiecare să-şi facă treaba. Cei care controlează cluburile să aibă grijă să fie puse la punct şi nu să mergem cu: «Lasă, dăm un milion, mai vine controlul data viitoare şi-i mai dăm»… Până nu se termină odată cu şpăgile şi cu alte asemenea lucruri, niciodată nu va fi în ordine.

Şi nouă ni s-a întâmplat în tinereţe şi ni se întâmplă şi în prezent, să cântăm în locuri insalubre, locuri foarte mici, dar trebuie să trăieşti, să te vadă lumea şi, astfel, este greu pentru noi, pentru rockul nostru românesc. Ar trebui ca, în general, radiourile, televiziunile, din când în când, să dea mai mult rock. Este foarte dificil!” a reclamat toboşarul.

Nu în ultimul rând, muzicianul le-a transmis un mesaj celor care critică mişcarea rock din România şi nu numai.

„Cei care critică nu au nicio treabă cu muzica rock. În peisajul muzical mondial şi la noi în ţară, rockul nu atrage pe orişicine. Cum este, de exemplu, muzica simfonică. La câtă lume place simfonicul? La foarte puţină lume. Dar trebuie să accepţi, să respecţi artistul respectiv – de exemplu, care cântă un Beethoven, un Mozart… Trebuie să respecţi. Asta e muzica: unora le place, altora nu le place. Dar rockul totdeauna va rămâne pe piaţa muzicală. Numai că unii vor doar să scoată bani, atât, iar alţii lasă în urmă ce au făcut alte formaţii. Ar trebui să se pună accent un pic mai mult şi pe rockul autohton şi poate nu s-ar întâmpla aceste tragedii.

Suntem foarte trişti – vă daţi seama. Am plâns în seara aia. Şi acum îmi vine să plâng. Un fan, un spectator care îşi sună mama şi spune: «Mamă, vino să mă iei, că sunt ars»… Dacă tu poţi vorbi urât despre băieţii ăia care au fost la concert…” a încheiat Nelu Dumitrescu.

Înfiinţată în a doua jumătate a anilor ’70, de chitaristul Nuţu Olteanu, bassistul Emil Lechinţeanu şi bateristul Nelu Dumitrescu, trupa Iris a rămas în istoria muzicii româneşti prin piese precum: “Cine mă strigă în noapte”, “Trenul fără Naş”, “Pe ape”, “Somn bizar”, “De vei pleca” sau ”Să nu crezi nimic“. În prezent, componenţa formaţiei este: Nelu Dumitrescu (tobe), Cristi Minculescu (voce), Valter Popa (chitară), Doru Borobeică (bass) şi Relu Marin (clape).

1 comentariu la “Fondatorul Iris, în lacrimi după tragedia din Colectiv: Până nu se termină cu şpăgile… EXCLUSIV

  1. tot prin casa? nu tu la tv nu to o vorba ceva o donatie? lasi ati fost lasi ati ramas. o sa vina vremea sa platiti si voi pentru nelegiuirile facute. Apropos stiti ca Cine ma striga in noapte este al celui ce nu il amintesc nicaieri? Adia Adrian ILIE tot el i-a scos din „fecale” ani de zile si a compus cam cel mai mult pe acolo de la valuri, pamintul in cuprind etc. El avea si ceva dosare la secu fiind imotriva comunistilor motiv pentru care a plecat in sua si bine a facut. voi ati ramas niste acefali oricum

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *