Skip to content
Economie

Fondatorul şi CEO-ul Huawei: Lucrăm deja la tehnologia pentru 6G

mobile247.ro

Huawei a început cercetările pentru tehnologia 6G – succesorul rețelelor mobile 5G care nici măcar nu au fost lansate decât în câteva ţări de pe glob, potrivit CEO-ului şi fondatorului, Ren Zhengfei, scrie economica.net.

5G este numele rețelelor mobile de generație viitoare care promite viteze de date super-rapide și capacitatea de a susține noile tehnologii precum mașinile fără șofer. Aceste rețele se lansează lent la nivel mondial şi sunt, deocamdată, disponibile în locuri precum Coreea de Sud, Marea Britanie, New York, și în curând China. Cu toate că nu sunt încă disponibile la scară largă, fondatorul Huawei, vorbește deja despre 6G.

„Am lucrat paralel pe 5G și 6G, așa că am început 6G cu mult timp în urmă”, a spus Ren în timpul unuei dezbateri găzduite de CNBC joi. El a spus că se află într-o „fază incipientă” și că mai există „un drum lung de parcurs” înainte de comercializare, potrivit unei traduceri oficiale a comentariilor sale făcute în limba mandarină.

Mai multe lucruri trebuie să aibă loc înainte ca 6G să devină realitate.

Pentru orice nouă generație de rețele mobile, standardele trebuie stabilite de industrie. Acest lucru a avut loc pentru 5G și au avut loc discuții inițiale cu privire la 6G, dar standardele ar putea dura ani de zile.

O altă problemă este că nu este încă clar pentru ce va fi nevoie de 6G.

Momentan, Huawei își concentrează eforturile pentru reţeaua 5G. Compania a semnat peste 50 de contracte comerciale 5G, mai mult decât cei mai apropiați concurenți ai săi – Nokia și Ericsson.

De altfel, Ren Zhengfei a declarat, pentru Reuters, că Huawei Technologie produce deja staţii de bază pentru reţele 5G fără componente americane şi intenţionează ca anul viitor să crească de peste două ori producţia.

Începând din luna octombrie, compania va produce 5.000 de staţii de bază pentru comunicaţii mobile 5G pe lună, iar anul viitor intenţionează să fabrice circa 1,5 milioane de staţii, a declarat Ren în timpul unui forum.

Huawei, cel mai mare producător de telecomunicaţii din lume, a fost plasat în luna mai pe o listă neagră a Statelor Unite, din cauza îngrijorării că echipamentele produse ar putea fi folosite de către Beijing pentru spionaj. Huawei a negat în repetate rânduri aceste acuzaşii şi a luat măsuri pentru a limita impactul.

Sancţiunile americane blochează accesul Huawei la tehnologii americane esenţiale. Cea mai recentă versiune a telefonului flagship Mate 30, prezentat săptămţna trecută în Europa, nu va dispune de servicii mobile Google.

Ren a mai spus că Huawei va mai folosi componente americane dacă va fi posibil, afirmând că „are legături emoţionale” cu furnizori americani vechi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *