Skip to content
Internațional

Fondul Monetar Internaţional are un nou director, din Bulgaria, pe locul lăsat liber de Christine Lagarde

novinite.com

Noul director general al Fondului Monetar Internaţional (FMI) a fost desemnată Kristalina Gheorghieva, din Bulgaria, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei, de miercuri, scrie B1.

Kristalina Gheorghieva, în vârstă de 66 de ani, a fost singurul candidat, ea fiind numită pe locul lăsat vacant de franţuzoaică Christine Lagarde. Aceasta din urmă a ocupat funcţia din 2011.

Potrivit comunicatului, mandatul Kristalinei Gheorghieva la conducerea FMI va avea o durată de cinci ani şi va începe la 1 octombrie.

„Sunt profund onorată că am fost selectată director general al FMI şi recunoscătoare pentru încrederea pe care şi-au pus-o în mine membri Fondului precum şi comitetul director. Vreau să o onorez pe predecesoarea mea, Christine Lagarde, un mare lider şi un prieten drag, a cărei viziune şi munca neobosită au contribuit atât de mult la succesul continuu al Fondului”, a precizat Kristalina Gheorghieva.

De precizat că, în mod tradiţional, Fondul Monetar Internaţional (FMI) a avut un director general din Europa în timp ce Bancă Mondială, în mod tradiţional, a avut directori din Statele Unite. De altfel, între Statele Unite şi Europa există o cutumă în acest sens, cu privire la modul de împărţire al funcţiilor celor două instituţii.

Kristalina Gheorghieva s-a născut în 1953, în Sofia, şi are un doctorat în Ştiinţe Economice, precum şi un masterat în Economie Politică şi Sociologie, amândouă obţinute în Bulgaria.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *