Skip to content
Politică

Fonduri nerambursabile pentru antreprenorii români din diaspora. Gheorghe Cârciu (DRP), videoconferință cu cu reprezentanții mediului asociativ românesc

Facebook

„Este pentru prima dată când am reușit să demarăm mai multe apeluri competitive de granturi în același timp cu scopul de a susține direct asociațiile și organizațiile românești din afara granițelor!”, a spus secretarul de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Gheorghe Cârciu, în cadrul videoconferinței organizate marți cu reprezentanții mediului asociativ românesc care au aplicat pentru obținerea de fonduri nerambursabile oferite de către DRP.

Prima parte a întrevederii online a cuprins întrebări și răspunsuri punctuale din partea participanților în ceea ce privește documentația și procesul de evaluare al celor două programe pe care DRP le derulează la acest moment, respectiv Susținerea educației în limba română și Susținerea mediului asociativ românesc.

Mai multe detalii despre aceste două apeluri competitive de granturi, aici: 🔗 https://dprp.gov.ro/…/sprijinirea-educatiei-in-limba…/ și https://dprp.gov.ro/web/granturi-mediu-asociativ/.

Cu peste 195 de cereri de finanțare primite, cumulat, pentru cele două programe de granturi, reprezentanții DRP au reiterat importanța unei comunicări constante dintre responsabilii de proiect din cadrul departamentului și beneficiarii care aplică pentru obținerea de sprijin financiar.

Cea de-a doua parte a sesiunii online a fost destinată comunității românești din Ucraina, parte din seria întâlnirilor săptămânale pe care DRP le organizează din luna februarie încoace.

Principalele teme de discuție s-au axat pe întrebările venite din partea asociațiilor românilor din Ucraina care vor sprijini DRP în procesul de colectare a documentației necesare plății burselor de studiu destinate elevilor etnici români înscriși în clasele I-IV în școlile cu predare în limba română ca limbă maternă sau cu predarea unor materii în limba română pentru anul școlar 2021-2022.

Mai multe detalii – https://dprp.gov.ro/web/burse/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *