Skip to content
Sport

Formula 1: Marele Premiu al Chinei a fost amânat oficial

FIA şi Formula One Group au anunţat, miercuri, amânarea Marelui Premiu al Chinei, programat la 19 aprilie, din cauza coronavirusului.

Ca urmare a îngijorării continue privind sănătatea şi după ce Organziaţia Mondială a Sănătăţii a declarat coronavirusul ca o urgenţă mondială, FIA şi Formula 1 au luat această măsură cu scopul de a asigura sănătatea şi securitatea fanilor şi componenţilor echipelor participante. FIA şi Formula 1 continuă să lucreze strâns cu echipele, cu organizatorul cursei, CAMF, şi cu autorităţile locale pentru a monitoriza evoluţia situaţiei. Toate părţile vor studia poasibilitatea unei date alternative pentru grand prix-ul chinez în cursul acestui an, dacă situaţia se va îmbunătăţi„, se arată într-un comunicat comun al FIA şi Formula 1.

Deşi se vorbeşte doar de o amânare, este greu de găsit o dată disponibilă în acest sezon, în care se dispută pentru prima dată 22 de curse. Astfel, este posibil ca ediţia 2020 a grand prix-ul chinez să fie anulată.

O eventuală dispariţie din calendar a cursei de la Shanghai lasă o lună între Marele Premiu al Vietnamului, aflat la prima ediţie şi programat la 5 aprilie, şi Marele Premiu al Olandei, care revine în Marele Circ, la 3 mai.

Marele Premiu al Chinei este etapa a patra a Campionatului Mondial de Formula 1.

Aproape 1.100 de persoane au decedat şi peste 44.000 sunt afectate de epidemia de coronavirus din China. Numeroase competiţii sportive ce urmau a fi găzduite de statul asiatic au fost anulate sau mutate în alte ţări, scrie News.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *