Forţele Aeriene Spaniole încep misiunea de poliţie aeriană în România; Tîlvăr: Rămânem vigilenţi, suntem solidari

Sursă foto: Facebook/ Angel Tîlvăr

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a participat, marţi, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu „Căpitan Aviator Constantin Cantacuzino”, la ceremonia de certificare a detaşamentului Forţelor Aeriene Spaniole, dislocat în ţara noastră pentru a executa misiuni de Poliţie Aeriană Întărită în comun cu Forţele Aeriene Române, transmite MApN.

În alocuţiunea susţinută cu acest prilej, ministrul Tîlvăr a apreciat participarea militarilor spanioli la misiunile din România drept o dovadă de coeziune şi solidaritate aliată, care demonstrează „hotărârea colectivă a membrilor Alianţei Nord Atlantice de a consolida capacitatea de reacţie şi de descurajare a NATO la Marea Neagră”.

„Trebuie să fim flexibili la schimbările din situaţia de securitate cu care se confruntă Alianţa şi trebuie să transmitem publicului un mesaj puternic şi fără echivoc: lucrăm împreună sub umbrela celei mai mari alianţe din domeniul apărării, pentru a proteja spaţiul aerian al flancului sud-estic al NATO, o regiune cu arhitectură de securitate complexă, în special după declanşarea războiului din Ucraina, în luna februarie 2022. Rămânem vigilenţi şi suntem solidari pentru a răspunde noilor provocări de securitate”, a precizat ministrul Angel Tîlvăr.

La ceremonie au mai participat şeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiţă Vlad, reprezentanţi ai Ambasadei Spaniei în România, ai Centrului NATO de Operaţii Aeriene (CAOC) Torrejon şi ai Forţelor Aeriene Spaniole, precum şi şeful Statului Major al Forţelor Aeriene Române.

Citește mai multAICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: