Forţele de securitate din Priştina, în alertă din cauza meciului Kosovo – Israel

fotbal
Sursa foto: Unsplash

Fotbaliştii israelieni se pregătesc să joace duminică seară, cu Kosovo într-un meci de calificare la Euro 2024 – primul lor meci internaţional de când a izbucnit războiul în ţară, în octombrie – iar poliţia din Priştina este în alertă după o serie de postări pe reţelele de socializare care cer anularea partidei, relatează AFP.

Deşi marea majoritate a cetăţenilor kosovari sunt musulmani, Kosovo se consideră cel mai pro-american stat din lume şi aderă ferm la politica externă a celui mai important aliat al său.

Cu toate acestea, după ce zeci de mesaje care criticau campania militară a Israelului în Gaza au început să circule pe reţelele de socializare sub hashtag-ul #BabyKillersAreNotWelcomedHere, poliţia kosovară a declarat presei locale că a „sporit măsurile de securitate” pentru ca meciul „să se desfăşoare la fel de bine ca şi alte evenimente sportive”.

Autorităţile kosovare au anunţat deja că fiecare dintre cele 14.000 de bilete puse în vânzare pentru meciul de duminică va fi personalizat şi doar fanii care vor prezenta atât biletele, cât şi cărţile de identitate vor putea intra pe stadionul Fadil Vokrri.

Federaţia de Fotbal din Kosovo (FFK) a recunoscut că a luat în considerare organizarea meciului pe un stadion gol din motive de securitate.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: