A fost adoptat noul Regulament de Organizare şi Funcţionare al CNA

Noul Regulament de Organizare şi Funcţionare  al Consiliului Naţional al Audiovizualului  a fost adoptat joi, cu majoritate de voturi.

Noul Regulament de Organizare şi Funcţionare (ROF) al CNA a fost adoptat cu opt voturi „pentru”, exprimate de Viorel Buda, vicepreşedintele Consiliului, şi membrii Monica Gubernat, Valentin Jucan, Narcisa Iorga, Florin Gabrea, Radu Călin Cristea, Răsvan Popescu şi Cristina Trepcea, în timp ce Christian Mititelu a votat „împotrivă”.

Preşedintele CNA, Laura Georgescu, nu a fost prezentă la şedinţă.

Aceiaşi membri ai CNA au votat ca ROF să intre în vigoare vineri, în timp ce Christian Mititelu a votat „împotrivă”.

Potrivit unor modificări adoptate la şedinţele anterioare în care a fost discutat proiectul de ROF, şedinţele publice ale CNA vor fi conduse de fiecare membru al Consiliului, în ordine alfabetică, nu doar de preşedinte, iar strategiile administrative ale Consiliului vor fi stabilite, în fiecare lună, de un Colegiu Director, format din membrii CNA, directorii şi şefii de servicii din această instituţie.

Membrul CNA Valentin Jucan a declarat jurnaliştilor prezenţi la şedinţă că, prin adoptarea noului ROF, preşedintele CNA, Laura Georgescu, „nu mai are putere”.

El a mai spus că nu s-a intenţionat elaborarea unui ROF „împotriva unui om”, ci a unui regulament „mult mai transparent, pentru instituţie”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL