Skip to content
Politică

Fost apropiat al lui Băsescu o contrazice frontal pe Săftoiu

Intr-o conferinta tinuta marti la Universitatea de Vest din Timisoara, Vladimir Tismaneanu a contrazis-o pe Adriana Saftoiu, fostul purtator de cuvant al lui Traian Basescu, cu privire la ceea e a scris fostul consilier prezidențial despre perioada petrecuta la Cotroceni, in cartea pe care a lansat-o recent.

Astfel, profesorul Vladimir Tismaneanu a spus ca ipoteza lipsei de interes a fostului presedinte Traian Basescu fata de condamnarea comunismului, despre care scrie Saftoiu in „Cornica de Cotroceni”, „nu corespunde adevarului”, conform ziare.com

Traian Basescu a fost direct si total implicat in demersul de condamnare a crimelor comunismului„, a declarat Tismaneanu.

Acesta a povestit un episod in care Traian Basescu l-a intrebat privitor la „experimentul Pitesti”: „Indracita asta de securitate si-a facut mendrele de la sine sau a executat ordinele partidului?„.

Tismaneanu i-a raspuns ca, din punct de vedere strategic, structurile fostei securitati din tarile foste comuniste nu aveau autonomie de actiune, ele actionand „sub scutul si sabia partidului”, sub imperiul atributiilor trasate de catre Sectia Administrativa a Comitetului Central. „Asta nu ii exonereaza, fireste, de raspundere”, i-ar fi spus Basescu, informeaza ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *