Skip to content
Politică

Fost baron local PDL, chemat să dea explicații la DNA

zhd.ro

Un fost baron local al Partidului Național Liberal (PDL) a fost chemat, marți dimineață, să dea explicații la Direcția Națională Anticorupție (DNA).

Este vorba despre fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Mircea Man (în prezent deputat PNL de Maramureș). El a fost citat la DNA Oradea în calitate de inculpat, scrie adevarul.ro. Momentan, nu se cunoaște dosarul în care a fost chemat.

Deputatul Mircea Man a mai fost urmărit penal într-un dosar pentru trafic de influenţă, fiind învinuit că ar fi intervenit pentru numirea lui Flaviu Bogdan Radu, colegul său de partid, în funcţia de director executiv al Administraţiei Bazinale Someş-Tisa. De asemenea, Man a fost cercetat pentru luare de mită, iar patronul grupului de firme Selina, Beniamin Rus, a fost urmărit în acelaşi dosar pentru dare de mită. Selina este firma care a realizat lucrările la drumul Baia Sprie – Bârsana. La intrarea la DNA, el le-a spus jurnaliştilor că a delegat pe un coleg să candideze la conducerea Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa (ABAST). Dosarul a fost redeschis în urmă cu un an de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), la cererea procurorilor DNA Oradea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *