Skip to content
Politică

Fost baron local PSD, pedeapsă grea pentru fraudă cu fonduri europene

ph-online.ro

Un fost baron local al Partidului Social Democrat (PSD) a primit vineri o pedeapsă grea pentru fraudă cu fonduri europene, într-un dosar instrumentat de către Direcția Națională Anticorupție (DNA).

Astfel, este vorba despre fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Argeş Constantin Nicolescu. El a fost condamnat de către magistraţii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) la opt ani de închisoare cu executare în dosarul reconstrucţiei a două poduri din judeţ. Decizia poate fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), scrie News.ro.

CAB l-a condamnat pe Nicolescu la şase ani de închisoare pentru abuz în serviciu, pedeapsă care a fost contopită cu altă condamnare de şapte ani şi opt luni, urmând ca politicianul să execute opt ani de închisoare.

Pe de altă parte, Nicolescu a fost achitat pentru folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, infracţiune care are că rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al comunităţilor, precum şi pentru infracţiunea de luare de mită, dar a primit şase ani pentru abuz în serviciu, pedeapsa contopită cu altă condamnare dispusă de Tribunalul Bucureşti în 2013.

Tot vineri, CAB a hotărât confiscarea a 66.588 de lei de la Constantin Nicolescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *